Dānijas jaunās karalienes Mērijas kronēšanas īpašā kleita

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

2024. gada 14. janvārī kroņprincese Mērija autokolonnā devās no Frederika VIII pili uz Kristiansborgas pili, kur viņa oficiāli saņēma Dānijas karalienes godu. Karietē viņa plati smaidīja pūlim sniegbaltā kleitā. Kurš ir šīs kleitas autors?

Foto: AFP/SIPA/Reuters/Scanpix

Šajā vēsturiskajā brīdī karaliene Mērija bija tērpusies dāņu dizainera Sērena Le Šmita (Soeren Le Schmidt, zīmols "Le Schmidt") darinātā tērpā. "Paldies, ka izvēlējāties mani," viņš raksta savā Instagram kontā. 

Jaunā karaliene ir izvēlējusies Dānijas dizainera darbus arī iepriekš -  pagājušā gada maijā viņa valkāja "Le Schmidt" darināto kleitu karaļa Čārlza III kronēšanā. 

Foto: Reuters/ScanPix
Foto: Reuters/ScanPix

"Viņa darinātā kleita Dānijas jaunajai karalienei bija ļoti karaliska un moderna. Ar garajām piedurknēm un šallveida apkakli tā šķita pietiekami tradicionāla šim gadījumam, tomēr apmetnis ar grezno sudraba piespraudi padarīja kleitas dizainu īpašu. [..] Arī baltās krāsas izvēle ir nozīmīga: tā ir ne tikai viena no Dānijas karoga krāsām, bet arī simbolizē integritāti un cēlu morāli," kleitu vērtē "Vogue".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu