Karadarbība Tuvajos Austrumos uzņem apgriezienus, un nu apdraudēts viens no svarīgākajiem tirdzniecības koridoriem pasaulē. Jau kopš oktobra kaujinieku grupējums “Ansar Allah”, kas plašāk zināms kā hutieši, ar kaujas droniem un ballistiskajām raķetēm 27 reizes uzbrucis civilajiem kuģiem.

Šādi uzbrukumi starptautiskajiem kuģiem tiek veikti ar mērķi graut Izraēlas un tās partneru ekonomisko kapacitāti. Vēršoties pret kuģiem Sarkanajā jūrā, kas ir viens no svarīgākajiem tirdzniecības ceļiem starp Eiropu un Āziju, hutieši arī ievērojami grauj loģistikas ķēdes.

Lai nepieļautu svarīgā pasaules tirdzniecības ceļa pilnīgu bloķēšanu, situācijā iejaucās ASV un Lielbritānija, kas naktī uz 12. janvāri veica uzbrukumus hutiešu militārajiem objektiem Jemenas teritorijā.

Šis notikums pamatīgu satraukumu radīja ne tikai kuģu īpašnieku, bet arī pasaules ražotāju un mazumtirgotāju vidū, kuri ir spiesti ārkārtas režīmā mainīt maršrutus un maksāt papildu līdzekļus par piegādēm, kas jāīsteno, kuģojot apkārt visai Āfrikai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X