"Nazis mugurā iedzīts tik dziļi, ka asmens rēgojas priekšpusē." Sausiņa kolēģu rīcību sauc par nodevību (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa.
Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa. Foto: Paula Čurkste/LETA

Deputāti, kuri ir vienojušies no amata gāzt Siguldas domes priekšsēdētāju Līgu Sausiņu (NA), par jauno vadītāju vēl neesot vienojušies, bet amatam esot vairāki pretendenti, apgalvoja aptaujātie Siguldas novada domes deputāti.

Pati Sausiņa notikušo sauc par nodevību. Ierakstā sociālajā vietnē "Facebook" viņa raksta, ka "14 no 19 deputātiem lepojas, ka iesnieguši pieprasījumu par viņas atstādināšanu, rakstot, ka dara to iedzīvotāju interesēs un minot iemeslus, kuriem nav pamatojuma".

Sausiņa arī norāda, ka septiņi no deputātiem, tostarp arī Sausiņas vietnieki, ir “savējie”, kuri vēl decembrī apliecināja gatavību startēt ar viņu vienā komandā uz nākamajām vēlēšanām. Notikušo viņa apraksta šādi: "Nazis manā mugurā ir iedzīts tik dziļi, ka asmens rēgojas ārā priekšpusē."

Kā vēstīts, vairākums jeb 14 no 19 Siguldas novada pašvaldības deputātiem 15.janvārī iesniedza pieprasījumu par Siguldas novada domes priekšsēdētājas Sausiņas atcelšanu no ieņemamā amata.

Priekšsēdētājas atkāpšanos pieprasījuši arī septiņi no 12 deputātiem, kas pārstāv viņas partiju apvienības - "Nacionālās apvienības", "Latvijas Reģionu apvienības" un Latvijas Zaļās partijas - sarakstu. Deputātu prasības pamatā esot neapmierinātība ar priekšsēdētājas veikumu pašvaldības pārvaldes darba organizēšanā un sadarbību neveicinošs vadības stils.

Pieprasījuma parakstītāji uzskata, ka Sausiņa personīgās ambīcijas noliek augstāk par pienākumu strādāt sabiedrības labā, kā arī nespējot nodrošināt domes un Siguldas novada pašvaldības pārvaldes darba, kas saistīts gan ar domes budžeta izstrādi, gan ar budžeta izpildi, atklātību un caurskatāmību.

Deputāti pieprasījuši sasaukt domes ārkārtas sēdi vai izskatīt jautājumu 25.janvāra kārtējā domes sēdē. 

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu