Rietumu līderi labi apzinās, kādu apdraudējumu varētu radīt Krievijas uzvara Ukrainā. ASV prezidents Džo Baidens nesen norādīja, ka "kad diktatoriem un autokrātiem tiek atļauts uzbrukt Eiropā", kā rezultātā "palielinās risks, ka ASV tiks ievilktas [karā]" un ka "sekas atbalsosies visā pasaulē". Ja Krievijas prezidents Vladimirs Putins uzbruks NATO dalībvalstij, "mums būs kas tāds, kas mums nav vajadzīgs un kas šobrīd nepastāv: amerikāņu karaspēks, kas cīnās ar Krievijas karaspēku." Tāpat NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs nesen brīdināja, ka, ja "Putins uzvarēs Ukrainā, pastāv reāls risks, ka viņa agresija ar to nebeigsies".

Mēģināsim iztēloties nākotnes scenāriju. ASV nav spējusi piegādāt Ukrainai solīto palīdzību 60 miljardu dolāru apmērā, un arī Eiropas Savienība ir izrādījusies nespējīga pildīt savu 50 miljardu eiro solījumu. Tā kā minētas neveiksmes sakņojas tikai un vienīgi iekšpolitikā, nedz Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska harisma un pārliecināšanas spējas, nedz ģenerāļa Valērija Zalužnija pakļautībā karojošo karavīru pūles un neatlaidība neko nemainītu.

Pieņemsim, ka palīdzība netiek sniegta. Izsīkstot ieroču un munīcijas krājumiem, Ukrainas bruņotajiem spēkiem galu galā nāktos kapitulēt Krievijai.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X