"Viņam šeit nav vietas." Dānijas premjerministre nosoda patvēruma piešķiršanu pirātam (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Dānijas premjerministre Mete Frederiksena.
Dānijas premjerministre Mete Frederiksena. Foto: Emil Helms/EPA

Dānijas premjerministre Mete Frederiksena otrdien nosodījusi patvēruma piešķiršanu pirātam, kurš 2021. gadā atklāja uguni uz dāņu karavīriem.

"Es nevaru aizstāvēt šo lēmumu," sacīja Frederiksena, kuras administrācija ir ieņēmusi stingru nostāju migrācijas jautājumos.

2021.gada novembrī pirāti uz neliela kuģa Gvinejas līcī atklāja uguni uz Dānijas jūras spēku helikopteru, kas pirātisma apkarošanas misijas ietvaros patrulēja virs jūras. Apšaudē tika nogalināti četri no vīriešiem, kas atradās kuģī, piektais iekrita jūrā, un trīs tika aizturēti, bet pēc tam atlaisti. Taču vēl viens vīrietis, kurš apgalvoja, ka ir no Nigērijas, netika atbrīvots, jo viņam nācās uzreiz pēc apšaudes amputēt kāju. Vēlāk viņš tika pārvests uz Dāniju, kur atveseļojās.

"Viņam šeit nav vietas. Ja viņš ir šeit, tad tikai starptautisko saistību dēļ," preses konferencē sacīja premjerministre.

Nonācis Dānijā, nigērietis tika atzīts par vainīgu dāņu karavīru dzīvības apdraudēšanā, taču viņam netika piespriests cietumsods.

Viņš iesniedza lūgumu pēc patvēruma, kamēr atradās migrantu centrā, gaidot, kad viņu nosūtīs atpakaļ uz Nigēriju. Viņa advokāts attiecās ziņu aģentūrai AFP paskaidrot, kā viņam tika piešķirts patvērums.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu