ASV iznīcina hutiešu pretkuģu raķeti pirms palaišanas uz Sarkano jūru

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

ASV spēki iznīcinājuši pretkuģu raķeti, kuru Jemenas hutieši gatavojās palaist uz Sarkano jūru, sestdien platformā "X" paziņoja ASV Centrālā pavēlniecība.

ASV spēki triecienu pamatoja ar to, ka raķete, kas atradās kaujinieku kontrolētajā teritorijā, tika klasificēta kā drauds ASV karakuģiem un tirdzniecības kuģiem pasaules tirdzniecībai nozīmīgā kuģošanas maršrutā.

Kopš kara starp Izraēlu un palestīniešu kaujinieku grupējuma "Hamās" Gazas joslā sākuma islāmistu hutiešu kaujinieki ir vairākkārt uzbrukuši kuģiem Sarkanajā jūrā.

Tiek ziņots, ka piektdien pēc kaujinieku raķetes uzbrukuma aizdedzies britu naftas tankkuģis. Hutieši uzbrukumus pamato kā solidarizēšanos ar "Hamās". Uzbrukumi tiek vadīti no Jemenas krastiem pret kuģiem, kas varētu būt saistīti ar Izraēlu.

Viens no pasaules tirdzniecībai svarīgākajiem kuģošanas maršrutiem ved gar Jemenas krastiem, kur kursē kravas kuģi no Indijas okeāna un citām pasaules valstīm caur Suecas kanālu Ēģiptē, lai sasniegtu Vidusjūru.

ASV un Lielbritānijas spēki šomēnes veica pirmos triecienus hutiešu nemierniekiem. Pēc tam ASV veica jaunus uzlidojumus hutiešu raķetēm, kuras apdraudēja civilos kuģus un karakuģus.

Hutieši ir solījuši turpināt uzbrukumus kuģiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu