Izraēlas triecienos Sīrijā nogalināti astoņi cilvēki, tostarp proirāniski kaujinieki

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Izraēlas triecienos Sīrijā pirmdien tika nogalināti astoņi cilvēki, tai skaitā proirāniski kaujinieki, paziņoja Londonā bāzētā nevalstiskā organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR).

"Trīs Izraēlas raķetes tika izšautas uz bāzi, kas pieder grupējumam "Hezbollah" un Irānas Islāma revolūcijas gvardes korpusam Sajida Zeinabas rajonā" uz dienvidiem no Damaskas, "nogalinot vismaz astoņus cilvēkus", paziņoja SOHR direktors Rami Abdelrahmans.

Divi no nogalinātajiem bija Sīrijas pilsoņi, tai skaitā kāda Irānas virsnieka apsardzes eskorts, un bija arī divi "Hezbollah" kaujinieki. SOHR direktors neprecizēja, vai tikuši nogalināti arī civiliedzīvotāji.

Sīrijas Aizsardzības ministrija ziņoja par "gaisa uzbrukumu", kurā vainoja Izraēlu, un informēja, ka gaisa triecieni bija vērsti pret vairākām vietām uz dienvidiem no Damaskas.

Aizsardzības ministrijas paziņojumā sociālajos medijos sākotnēji bija ziņots, ka ir nogalināti "vairāki Irānas konsultanti", bet vēlāk atsauces uz viņiem tika dzēstas.

Irānas ziņu aģentūra "Tasnim" ziņoja, ka "cionistu režīms" uzbruka Irānas konsultāciju centram Sajida Zeinabas rajonā.

Irānas vēstnieks Sīrijā Hoseins Akbari tomēr sociālo mediju ierakstā noliedza, ka būtu dots trieciens kādam konsultāciju centram un ka "kādi Irānas pilsoņi vai konsultanti būtu gājuši bojā mocekļa nāvē".

"Hezbollah" paziņoja, ka divi šī grupējuma kaujinieki miruši "ceļā uz Jeruzalemi", kā "Hezbollah" raksturo savu locekļu nāvi Izraēlas uzbrukumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu