Vācija, Nīderlande un Polija samazinās birokrātiskos šķēršļus karaspēku pārvietošanai

TVNET/LETA/RFE/RL
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Vācija, Nīderlande un Polija otrdien parakstījušas vienošanos ar mērķi samazināt birokrātiskos šķēršļus, kas kavē ātru karaspēka un ieroču pārvietošanu pāri robežām, ziņo aģentūra "Reuters".

Pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā 2022.gadā NATO un Eiropas Savienība (ES) sāka nopietnāk gatavoties iespējamam militāram konfliktam ar Maskavu. Tādā gadījumā ASV un citiem NATO sabiedrotajiem būtu jāsūta liels militārais papildspēks uz austrumiem caur Vāciju un Poliju.

Nīderlandes aizsardzības ministre Kajsa Olongrena sanāksmē Eiropas Aizsardzības aģentūrā Briselē sacīja, ka ir ļoti svarīgi radīt apstākļus ātrai bruņoto spēku izvietošanai pirms iespējamā konflikta izcelšanās.

NATO ir brīdinājusi savas dalībvalstis, ka karaspēka pārvietošanos Eiropā kavē pārāk liela birokrātija un ka šī problēma var izraisīt nopietnu kavēšanos gadījumā, ja izceltos karš ar Krieviju.

NATO karaspēkam joprojām ir daudz dažādu noteikumu, sākot no nepieciešamības iepriekš brīdināt par munīcijas piegādi un beidzot ar pieļaujamo militāro konvoju garumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu