Kā liecina jaunākie Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) dati, saslimstība ar gripu Latvijā pieaug vidēji strauji. Taču ģimenes ārsti ir novērojuši, ka cilvēku attieksme pret vakcināciju, kas pasargātu no gripas, ir ļoti dažāda: kamēr vieni apzinīgi sapotējas jau laikus, citi par vakcinēšanos pret šo īpaši lipīgo vīrusu infekciju aizdomājas vien tad, kad paši jau ir saslimuši. Epidemiologi uzsver - vēl nav par vēlu savakcinēties, jo gripas saslimstības pīķis vēl ir priekšā.

Ārste arī uzsver, ka maksas vakcīnas pret gripu ir pieejamas, taču pēc viņas novērojumiem cilvēki vakcinējas kūtri. Tomēr, saslimstot ar gripu - un saslimstot smagi! -, pacienti neslēpj nožēlu, ka nav laikus saņēmuši aizsargpoti pret šo īpaši lipīgo vīrusu infekciju.

“Vai tad padsmit eiro ir tik liela nauda?” retoriski vaicā ģimenes ārste. “Vakcīnu pietiek! Nav tā, ka vakcīnu nebūtu. Var vakcinēties gan pret gripu, gan Covid-19, bet cilvēki to nedara. Un tad, kad cilvēks saslimst, ir lielie kreņķi. Būtu vakcinējies - nesaslimtu!”

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X