Līdz ar izmaksu samazināšanos IKEA pārskata arī preču cenas

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: пресс-фото Ikea

Līdz ar atsevišķu izmaksu posteņu samazināšanos mēbeļu un interjera preču tirgotājs IKEA radis iespēju pārskatīt daļas preču cenas, koriģējot tās uz leju. 

IKEA vadītājs Latvijā Pēteris Grīnbergs klāsta, ka uzņēmums gan globālā, gan vietējā mērogā pastāvīgi pielāgojas dinamiskajai tirgus situācijai un reaģē, samazinot cenas, tiklīdz rodas šāda iespēja.

"Neraugoties uz nestabilo situāciju pasaulē, redzam dažas pozitīvas ekonomiskās tendences, kas saistītas ar piegādi un izejmateriāliem. Tāpēc investējam, lai šo izmaksu samazinājumu pārvērstu veidā, kas sniedz tiešu labumu mūsu pircējiem," pauž Grīnbergs un informē, ka no šā gada 1. februāra gan uzņēmuma veikalā Rīgā un internetveikalā simtiem preču dažādās kategorijās ir samazinātas cenas.

Grīnbergs arī uzsver, ka cenu samazināšana nav akcija, bet gan ilgtermiņa IKEA apņemšanās. "IKEA cenšas optimizēt cenu veidošanas vērtību tīklu, palielināt tirdzniecības apjomu un tādējādi samazināt IKEA izmaksas un cenas pircējiem," skaidro IKEA vadītājs Latvijā. 

Baltijas tirgū IKEA darbību sāka 2013. gadā, kad tika atvērts pirmais veikals Viļņā, Lietuvā. 

"IKEA" pārvaldītājs Latvijā ir SIA "Paul Mason Properties". Kompānija finanšu gadā, kas ilga no 2021.gada 1.septembra līdz 2022.gada 31.augustam, strādāja ar 108,933 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 11,6% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa pieauga gandrīz 2,7 reizes - līdz 17,457 miljoniem eiro. 

Kompānija "Paul Mason Properties" Latvijā reģistrēta 2015.gadā, un tās pamatkapitāls ir 20 000 eiro, liecina informācija "Firmas.lv". "Paul Mason Properties" pieder Nīderlandē reģistrētajam "FE Corporation".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu