Stambulā pie tiesas nogalināti divi uzbrucēji

Papildināts
LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SCANPIX

Stambulā otrdien nošauti divi cilvēki, kuri mēģināja uzbrukt tiesas namam. Apšaudē nogalināta arī kāda garāmgājēja, vēsta Turcijas varasiestādes.

Vēl pieci cilvēki ievainoti, tai skaitā trīs policisti.

Sieviete un vīrietis tika nogalināti, kad mēģināja uzbrukt drošības kontrolpunktam pie Čalajanas tiesas kompleksa, sociālajos medijos paziņoja iekšlietu ministrs Ali Jerlikaja.

Ministrs vēlāk paziņoja, ka uzbrucēji piederēja pie aizliegtā galēji kreisā grupējuma "Revolucionārā tautas atbrīvošanas partija - fronte" (DHKP-C). Turcija, ASV un Eiropas Savienība (ES) uzskata šo grupējumu par teroristu organizāciju. Pēdējos gados šis grupējums bijis salīdzinoši pasīvs.

Čalajanas tiesa, kas pazīstama arī kā Stambulas Tiesu pils, ir milzīgs un stingri apsargāts tiesu komplekss, kas atklāšanas brīdī 2011.gadā bija lielākā tiesas ēka Eiropā.

Privātā ziņu aģentūra DHA vēsta, ka uzbrucējas māsa pusstundu pēc uzbrukuma tika nogādāta tiesā un apsūdzēta par dalību teroristu organizācijā un bīstamu materiālu glabāšanu.

Abi uzbrucēji iepriekš izcietuši cietumsodus par noziegumiem, kas saistīti ar terorismu.

2015.gada martā DHKP-C tajā pašā tiesas ēkā sagrāba par ķīlnieku prokuroru. Kaujinieki pieprasīja informāciju par kāda pusaudža nogalināšanu protestos pret valdību. Tika uzskatīts, ka pusaudzi nogalināja policisti. Iebrucēji gāja bojā, policistiem ielaužoties ēkā, un arī prokurors vēlāk no gūtajiem ievainojumiem nomira.

DHKP-C arī uzņēmās atbildību par 2013.gada februārī notikušo pašnāvnieka uzspridzināšanos ASV vēstniecībā Ankarā. Uzbrukumā tika nogalināts apsargs, kurš bija Turcijas pilsonis, un vēl četri cilvēki tika ievainoti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu