Izbeigs līgumu par elektrouzlādes staciju izveidi Grīziņkalna tirdziņa laukumā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Edvards Ratnieks.
Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Edvards Ratnieks. Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Edvards Ratnieks (NA/LRA) uzdevis izbeigt līgumu par elektrouzlādes staciju izveidi Grīziņkalna tirdziņa laukumā.

Kā informēja Ratnieks, kompromisu par elektroauto uzlādes staciju Grīziņkalna tirdziņa laukumā neesot iespējams panākt.

Tādēļ Īpašuma departaments sagatavojis un nosūtījis priekšlikumu "Latvenergo" par līguma izbeigšanu, pusēm savstarpēji vienojoties.

Ratnieks uzsvēra, ka mājražotāju tirdziņi atdzīvina apkaimes un rada iespējas rīdziniekiem iegādāties pārtiku no pašiem zemniekiem.

Grīziņkalna apkaimes biedrība pašvaldības rīkotajā līdzdalības budžeta konkursā ieguva 70 000 eiro, kurus plāno izlietot Asara un Pērnavas ielas krustojumā esošās degradētas teritorijas pārveidei par apkaimes tirgus laukumu.

Biedrība uzrunāja tirgus rīkotāju "Latvijas mājražotāji" rīkot pop-up tirdziņus un jau no šī gada tirgus šajā teritorijā notiek katru svētdienu, piesaistot lielu tirgotāju un pircēju interesi.

Taču pēc finansējuma piešķiršanas iedzīvotāju iniciatīvai, Rīgas domes Īpašumu departaments daļu teritorijas izsolījis elektroautomašīnu uzlādes staciju izbūvei, tādējādi apdraudot tirgus laukuma projekta īstenošanu.

Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks (NA) iepriekš jau apsolīja atbalstu tirgus laukuma iekārtošanai minētajā vietā.

Ratnieks uzsvēra - ja diskusijā netiks rasts kāds pieņemams kompromiss, viņš esot uzdevis Īpašumu departamentam atteikties no uzlādes staciju izvietošanas konkrētajā vietā un meklēt tiesiskos risinājumus, lai mainītu attiecīgo līgumu ar "Latvenergo", piedāvājot citas vietas auto uzlādes stacijām.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks norāda, ka mājražotāju tirdziņi ir ļoti nepieciešami Rīgas pilsētvidē, jo sevišķi, ja tā ir atbalstīta pašu iedzīvotāju iniciatīva. Katru nedēļu tirdziņš pulcējot dažādus amatniekus, zemniekus un māksliniekus ar saviem piedāvājumiem, radot vietu, kur katrs var atrast ko īpašu un unikālu. Tirdziņa projekta attīstīšana veicinot šīs apkaimes iedzīvotāju savstarpējo sadarbību un piedalīšanos pilsētas attīstībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu