ANO amatpersonas izraisa Izraēlas sašutumu, apgalvojot, ka "Hamās" nav teroristu organizācija

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SIPA/Scanpix

Izraēlas politiķi ceturtdien pauda sašutumu par augstās ANO amatpersonas britu diplomāta Mārtina Grifitsa intervijā telekanālam "Sky News" pausto, ka radikālais palestīniešu grupējums "Hamās" nav teroristu organizācija, bet politiska kustība.

"Būtu kaunējies," platformā "X" pie intervijas fragmenta ierakstījis Izraēlas ārlietu ministrs Israels Kacs.

Ministrs "Hamās" arī nodēvēja par "nacistu organizāciju".

ANO ārkārtas palīdzības koordinators un ANO ģenerālsekretāra vietnieks Grifitss trešdien intervijā sacīja: ""Hamās" mums, protams, kā jūs to zināt, nav teroristu organizācija. Tā ir politiska kustība."

Grifitss minēja savu ilggadējo pieredzi Kambodžā un Sīrijā un atzina, ka situācija Gazas joslā ir vissmagākā, kādu viņš vien redzējis.

"Iemesls, kāpēc es teicu, ka Gaza ir vissmagākā, ir tāpēc, ka cilvēki nevar aizbēgt. Viņi ir nobloķēti," skaidroja diplomāts.

Vaicāts par Izraēlas plāniem attiecībā uz "Hamās", Grifitss pauda, ka būs "ļoti sarežģīti likvidēt šos grupējumus bez sarunu ceļā panākta risinājuma, kurā būtu ņemtas vērā viņu vēlmes".

Izraēlas vēstnieks ANO Gilads Erdans pauda platformā "X": "ANO pro-"Hamās" nostāja beidzot izgaismojusies televīzijā tiešraidē."

ANO ir "teroristus attaisnojoša, "Hamās" popularizējoša, upurus vainojoša organizācija, kas ir zaudējusi pēdējo uzticamības daļu", norādīja diplomāts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu