VUGD vadība pārcelta uz VID ēku Čiekurkalnā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD). Foto: Zane Bitere / LETA

No 19. februāra oficiālā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) adrese un atrašanās vieta būs Talejas iela 1 Rīgā, Čiekurkalna apkaimē, kur patlaban atrodas Valsts ieņēmumu dienests (VID) un Nodokļu un muitas lietu prokuratūra.

Vairāku desmitu gadu garumā VUGD vadība un centrālā aparāta struktūrvienības atradās Maskavas ielā 5, Rīgā. Ēka ar ugunsdzēsību bija saistīta jau kopš 1918.gada, kad tur atradās Rīgas brandmajora nams, bet padomju laikā tajā bija izvietota Latvijas PSR Iekšlietu ministrijas Ugunsdzēsības pārvalde, savukārt pēc neatkarības atgūšanas - VUGD, aģentūru LETA informēja VUGD.

Laikam ritot, telpas fiziski un morāli novecoja, ēkas tornis ir avārijas stāvoklī, līdz ar to bija nepieciešams rast risinājumu, lai nodrošinātu drošu un ērtu vidi VUGD nodarbinātajiem. Maskavas ielas ēka ir Rīgas Domes īpašums, savukārt jaunās telpas Talejas ielā 1 Nodrošinājuma valsts aģentūra īrē no VAS "Valsts nekustamie īpašumi".

Lai gan Talejas ielas ēkā nav vēsturisku atmiņu, telpas ēkas piektajā stāvā ir pielāgotas mūsdienīgiem un ergonomiskiem darba apstākļiem, ieviešot VUGD nodarbināto ikdienā pilnīgi jaunu darba vides konceptu - aktivitātēs balstītu biroja tipu. Darba telpa sadalīta dažādās zonās, lai ikviens nodarbinātais varētu atrast sev piemērotākos apstākļus.

Šobrīd uz jauno ēku ir pārcēlusies VUGD vadība, Dokumentu aprites un pārvaldības nodaļa, Juridiskā nodaļa, Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa, Attīstības un starptautiskās sadarbības pārvalde, Iekšējās drošības nodaļa, Iepirkumu un nodrošinājuma pārvalde un divas patstāvīgās struktūrvienības - Ugunsdrošības uzraudzības pārvalde un Civilās aizsardzības pārvalde.

Plānots, ka šī gada laikā tiks pielāgotas jaunas darba vietas arī pārējām centrālā aparāta un patstāvīgajām struktūrvienībām.

Lai pieteiktu apmeklējumu pie VUGD nodarbinātajiem Talejas ielā, nepieciešams sazināties ar attiecīgās struktūrvienības pārstāvi, pie kura plānots apmeklējums, vai zvanot priekšnieka palīdzei pa tālruni 67 075 824.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu