Ventspils un Rīgas brīvostu valdēs notikušas izmaiņas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Valdība atbalstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pārstāvju Ventspils un Rīgas brīvostu valdēs nomaiņu.

Rīgas brīvostā Edgara Štelmahera vietā ostas valdē iecelta VARAM valsts sekretāra vietniece administratīvajos jautājumos Elita Turka.

Štelmahers ostas valdē bija iecelts no 2023.gada janvāra - laikā, kad vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs bija "Apvienotā saraksta" pārstāvis Māris Sprindžuks, bet pats Štelmahers uz laiku bija kļuvis par Rīgas domes deputātu un darbojās domes "Nacionālās apvienības/Latvijas Reģionu apvienības" frakcijā.

Štelmahers pagājušā gada rudenī zaudēja arī Rīgas domes deputāta mandātu, kad domē no parlamenta atgriezās Jurģis Klotiņš (NA/LRA) un Ieva Brante (NA/LRA).

Štelmahers ir valdes loceklis vairākos uzņēmumos, tostarp "New Rosme", kā arī vada Latvijas Komandu sporta spēļu asociāciju.

Savukārt Ventspils brīvostas valdē Lailas Spaliņas vietā iecelts VARAM Valsts sekretāra vietnieks attīstības instrumentu jautājumos Sandis Cakuls.

Spaliņa Ventspils ostas valdē tika iecelta 2019.gadā, kad vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs bija Juris Pūce (AP), savukārt Spaliņa bija Pūces biroja vadītāja.

Rīgas osta pēc pārkrauto kravu apmēra ir lielākā Latvijā, savukārt Ventspils osta ir otra lielākā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu