Navaļniju nogalināja Putina režīms, uzsver Šolcs (2)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vācijas kanclers Olafs Šolcs.
Vācijas kanclers Olafs Šolcs. Foto: dpa/scanpix

Vācijas kanclers Olafs Šolcs pirmdien paziņojis, ka uzskata Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu par atbildīgu Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija nāvē.

"Tāpat kā visi citi, arī es pieņemu, ka viņu nogalināja režīms," sacīja Šolcs, piebilstot, ka Krievija ir diktatūra. "Viņa nāve ir diktatūras sekas," norādīja kanclers.

Navaļnijs nomira 16.februārī Arktikas cietuma kolonijā. Viņa nāves apstākļi ir neskaidri.

Krievijas varasiestādes apgalvo, ka Navaļnijs sabrucis sportisko aktivitāšu laikā cietuma pagalmā, un viņu atdzīvināt nav izdevies. Navaļnija komanda paziņoja, ka miršanas apliecībā norādīts, ka viņš miris dabīgā nāvē.

Šolcs sacīja, ka grūti pateikt, vai Navaļnija nāve vājinās vai stiprinās Krievijas opozīciju. "Jebkurā gadījumā skaidrs, ka visiem tiem, kas atrodas opozīcijā, nepieciešama liela drosme," viņš piebilda.

Kanclers sacīja, ka situācija ir vēl bīstamāka nekā viņa pēdējās Maskavas vizītes laikā, bet tai pat laikā redzams, ka Krievijas prezidents un viņa politiskie atbalstītāji ir nobijušies. To, viņaprāt, apliecina fakts, ka vienīgais prezidenta kandidāts, ko atbalsta opozīcija, ir izslēgts no vēlēšanu procesa.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu