Uzņēmumā "Tukuma piens" īsā laika posmā vairāki darbinieki guvuši smagas traumas (8)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Uzņēmumā "Tukuma piens" pēdējo četru mēnešu laikā ir notikuši četri nelaimes gadījumi: trijos cilvēki zaudējuši pirkstu daļas, vienā – plaukstas lūzums, vēsta raidījums "Aizliegtais paņēmiens".

19 gadus vecais Matīss, kurš, pildot darba pienākumus uzņēmumā "Tukuma piens", zaudēja četrus pirkstus, joprojām cer, ka viņa bijusī darbavieta izmaksās kādu kompensāciju, jo, pēc Matīsa teiktā, viņam tāda tikusi solīta.

Taču uzņēmums to negrasās darīt, "Tukuma piena" direktors Ints Poškus vien noskalda – Matīss pats vainīgs, pats bāza roku, kur nevajag, ko esot atzinusi arī Valsts darba inspekcija.

Pēc negadījuma kāds no vadības puisi arī mudināja nestāstīt, ka viņš maiņā nostrādājis jau 15 stundas.

Ar Matīsu notikušais nav vienīgais šāds gadījums uzņēmumā pēdējā laikā. Pērn 7. decembrī astoņos no rīta sieriņu cehā darba traumu guva kāda strādniece no Ukrainas – labās rokas plaukstas lūzumu. Sievieti aizveda uz Tukuma poliklīniku, taču pierunāja nestāstīt, ka negadījums noticis darbā.

Raidījums arī nolēma noskaidrot, kā Ukrainas strādniekiem starpniekfirma var solīt algu 1000 eiro uz rokas, ja paša "Tukuma piena" darba sludinājumos figurē mazākas algas.

Vairāk skaties sižetā!

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu