Foto Atklāts Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centra jaunais ambulatorais centrs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Jaunatklātā Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centra multifunkcionālā ambulatorā centra telpas.
Jaunatklātā Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centra multifunkcionālā ambulatorā centra telpas. Foto: Līga Gredzena/LETA

Šodien atklāts Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centra (RPNC) jaunuzbūvētais ambulatorais centrs, pavēstīja RPNC komunikācijas speciāliste Ilze Krūkle.

RPNC novērojis būtisku pieprasījuma pieaugumu pēc psihiskās veselības aprūpes pakalpojumiem, tāpēc tika nolemts celt jaunu ambulatoro centru.

Jaunajā ambulatorajā centrā izvietota reģistratūra un Psihiatriskās palīdzības dienesta un Narkoloģiskās palīdzības dienesta ārstu kabineti. Tāpat ir telpas gan psihiatrijas, gan narkoloģijas dienas stacionāriem, pacientu rehabilitācijai, ergoterapijai, mūzikas, deju, mākslas, gaismas, drāmas terapijām un fizioterapijai.

Ēkas būvniecība sākās 2023.gada martā, maijā tās pamatos tika iemūrēta kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm, bet jūlijā tika svinēti spāru svētki. 

Foto: Atklāj Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centra jauno ambulatoro centru

RPNC jaunā multifunkcionālā ambulatorā centra projektētājs un būvnieks ir pilnsabiedrība "3A", kurā ietilpst būvkompānijas "Abora", Arguss", "AB Rent", kā arī piesaistītais arhitektu birojs "Ozola & Bula". Multifunkcionālā centra kopējās izmaksas ir vairāk nekā 6,5 miljoni eiro, no kuriem 85% ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums, 9% valsts budžeta un 6% RPNC līdzfinansējums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu