Ļoti vienkārša metode, kā "atdzīvināt" lēnu viedtālruni (8)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Midjourney AI

Jauni, tikko iegādāti viedtālruņi vienmēr darbojas ātri, neradot lietotājam nekādu diskomfortu. Tomēr intensīva ierīces lietošana var radīt zināmas problēmas tālruņa darbībā, samazinot telefona veiktspēju, kas izpaužas kā “bremzēšana”.

To var labot ar ļoti vienkāršu metodi – piespiedu restartēšanu. Šī darbība ļauj lielākajā daļā gadījumu atbrīvoties no telefona darbības problēmām un optimizēt tālruņa operētājsistēmas darbību.

Jāsaprot, ka tālruņa restartēšana nozīmē ne tikai atslēgt iekārtu no visiem savienojumiem (Wi-Fi, mobilie dati, “Bluetooth” u.c.). Tā ir svarīga procedūra, kas pārtrauc visus fona procesus, atbrīvo operatīvo atmiņu un procesoru no liekas slodzes, kā arī atsevišķos gadījumos pabeidz uzstādīt veiktās izmaiņas, piemēram, pēc kāda atjauninājuma.

Jāņem vērā, ka “bremzēšana” var kļūt izteikta visu ražotāju tālruņiem. Piemēram, lai veiktu piespiedu restartēšanu “iPhone”, nepieciešams ātri nospiest un atlaist skaļuma palielināšanas pogu, un pēc tam – skaļuma samazināšanas pogu. Nav vajadzīgs gaidīt ilgi, pietiek ar vienu īsu pieskārienu.

Pēc tam nepieciešams nospiest un pieturēt sānos esošo sāknēšanas pogu līdz brīdim, kamēr ekrānā neparādās “Apple” logo. Redzot ekrānā “ābolīti”, pogu var atlaist.

“Android” tālruņiem šī procedūra ir nedaudz vienkāršāka. Viss, kas nepieciešams, – vienlaicīgi nospiest skaļuma samazināšanas un sāknēšanas pogas, tās turot nospiestas aptuveni 15 sekundes.

Pēc tam ierīce automātiski restartējas vai atver izvēlni, kur jāizvēlas restartēšanas opcija – vai nu standarta, vai piespiedu restartēšana.

Tas, cik bieži nepieciešams restartēt viedtālruni, ir atkarīgs no vairākiem faktoriem, tostarp ierīces tips, operētājsistēma, kā arī katra lietotāja lietošanas paradumi. Tomēr lielākajā daļā gadījumu ir pietiekami tālruni restartēt reizi nedēļā.

Ja gadās tā, ka tālrunis jārestartē biežāk nekā reizi nedēļā, un problēmas neizzūd, ļoti iespējams, ka tālruņa darbībā ir kādas nopietnākas kaites. Piemēram, varētu būt bojāts kāds elektronikas komponents vai arī akumulators netiek galā ar slodzi, tālrunim automātiski aktivizējot saudzējošo režīmu (kas ierobežo tālruņa jaudu). Šādā gadījumā, visticamāk, vienīgais risinājums ir iegādāties jaunu tālruni.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu