Pret bijušo Nodrošinājuma valsts aģentūras darbinieku rosina sākt kriminālvajāšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Iekšējās drošības birojs (IDB) rosinājis Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret bijušo Iekšlietu ministrijas Nodrošinājuma valsts aģentūras darbinieku un privātpersonu par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā, informēja IDB.

Pierādījumi liecina, ka Nodrošinājuma valsts aģentūras darbinieks četru gadu laikā legalizēja vairāk nekā 740 000 eiro, savukārt privātpersona šajā laika periodā legalizēja vairāk nekā 130 000 eiro.

Vienlaikus ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas izmeklēšanu IDB izmeklēja arī citus Nodrošinājuma valsts aģentūras darbinieka izdarītos noziedzīgos nodarījumus, kas vērsti uz prettiesiska mantiska labuma gūšanu, par kuru izdarīšanu pirmās instances tiesa šo personu atzinusi par vainīgu, bet tiesas nolēmums nav stājies likumīgā spēkā, pastāvot iespējai pusēm to pārsūdzēt.

Noziedzīgie nodarījumi bija saistīti ar darbu Iekšlietu ministrijas Nodrošinājuma valsts aģentūrā. Pēc noziedzīgo nodarījumu atklāšanas Iekšlietu ministrijas Nodrošinājuma valsts aģentūra pārtrauca darba attiecības ar nodarbināto.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu