Lietuva pievienosies Čehijas iniciatīvai iepirkt munīciju Ukrainas vajadzībām

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Lietuva pievienosies Čehijas vadītajai starptautiskajai iniciatīvai iegādāties un nosūtīt Ukrainai munīciju, paziņoja Lietuvas premjerministre Ingrīda Šimonīte.

"Tādai iniciatīvai ir liela nozīme, jo īpaši pašreizējā situācijā, kad munīcijas plūsma ir palēninājusies," Šimonīte paziņoja pēc pirmdien notikušās telefona sarunas ar Čehijas premjerministru Petru Fialu.

"Lietuva turpinās atbalstīt visus palīdzības formātus, kas palielinātu Ukrainas spēju efektīvi atvairīt Krievijas agresiju, tādējādi aizsargājot visas Eiropas brīvību," viņa uzsvēra.

Saskaņā ar šo iniciatīvu valstis piedalās kopīgā munīcijas iegādē un nodošanā Ukrainai, apzinot potenciālos munīcijas krājumus vai ātras ražošanas avotus iegādei, informēja Lietuvas premjerministres preses pārstāvji.

Čehija februāra beigās paziņoja, ka tai ir starptautisks atbalsts, tostarp no Kanādas un Dānijas, lai finansētu ātru simtiem tūkstošu munīcijas vienību iegādi Ukrainai no trešajām valstīm.

Tāda iniciatīva tika ierosināta saistībā ar to, ka Eiropas Savienība neizpildīja savu solījumu līdz 1.martam nosūtīt Ukrainai vienu miljonu artilērijas šāviņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu