Par aktualitāti zaudējušu atzīst Latvijas un Krievijas jaunā nolīguma noslēgšanu par tiešo starptautisko dzelzceļa satiksmi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vilciena sliedes.
Vilciena sliedes. Foto: Ieva Lūka/LETA

Valdība otrdien atzina par aktualitāti zaudējušu savulaik Satiksmes ministrijai (SM) dotu uzdevumu noslēgt Latvijas un Krievijas jauno nolīgumu par tiešo starptautisko dzelzceļa satiksmi.

SM skaidro, ka 2016.gadā likumprojekts par Latvijas un Krievijas nolīgumu par tiešo starptautisko dzelzceļa satiksmi tika sagatavots un iesniegts izskatīšanai valdības sēdē, lai atbalstītu nolīguma starp Latvijas un Krievijas valdību noslēgšanu.

SM skaidro, ka nolīgums nav parakstīts, jo ilgstošu pārrunu un skaņošanas rezultātā vairākas reizes vairāku gadu garumā pārstrādāta nolīguma redakcija, nespējot panākt kompromisu starp Latviju un Krieviju.

Tāpat ministrijā uzsver, ka patlaban kopš 2022.gada, kad Krievija īstenoja militāro agresiju, iebrūkot Ukrainā, un turpina karu Ukrainas teritorijā, uzdevums noslēgt nolīgumu starp Latviju un Krieviju ir zaudējis aktualitāti, papildinot, ka pārskatāmā nākotnē nav saskatāma iespēja šo uzdevumu izpildīt.

Vienlaikus ministrijā norāda, kad būs iespēja atgriezties pie nolīguma projekta redakcijas saskaņošanas, iespējams, būs jāpārskata nolīguma projekts no drošības aspekta un atkārtoti jāizvērtē tā redakcija arī citos punktos, ņemot vērā gan dzelzceļa pasažieru plūsmas, gan arī kravu tranzīta plūsmas būtiskas izmaiņas austrumu - rietumu virzienā.

Līdz brīdim, kad tiks panākta abpusēja vienošanās par jauno nolīguma redakciju un parakstīta nolīguma jaunā redakcija, paliks spēkā Latvijas un Krievijas nolīgums par tiešo starptautisko dzelzceļa satiksmi, kas parakstīts 1992.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu