"Pasažieru vilciens" atsāk izmantot jaunos elektrovilcienus Jelgavas virzienā

TVNET/LETA
Papildināts 11:03, 6. marts, 2024
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

AS "Pasažieru vilciens" (PV) atsāk izmantot jaunos elektrovilcienus Jelgavas dzelzceļa līnijā, informē kompānija.

Vienlaikus kompānija plāno pakāpeniski palielināt arī jauno vilcienu izmantošanu dzelzceļa līnijā Rīga-Skulte.

PV skaidro, ka risku mazināšanas plāns līdz šim paredzēja izmantot jaunos elektrovilcienus galvenokārt elektrificētajās līnijās, kur ir divu sliežu ceļi un kur dzelzceļa infrastruktūras uzlabošanas darbi rada mazākus riskus uz vilcienu kustības precizitāti.

Foto: Sāk kursēt jaunie elektrovilcieni

Uzņēmumā arī informē, ka šonedēļ pasažieru pārvadājumos ir pieejami 14 jaunie elektrovilcieni, bet trim vilcieniem tiek veiktas dinamiskās pārbaudes. Savukārt nākamnedēļ pasažieru pārvadājumos plānots norīkot 16 jaunos vilcienus, bet aiznākamajā nedēļā - visus 17 piegādātos vilcienus.

TVNET jau vēstīja, ka 2023.gada decembra vidū PV sāka pasažieru pārvadājumus ar Čehijas uzņēmuma "Škoda Vagonka" ražotajiem elektrovilcieniem. Pirms tam vilcieni tika ilgstoši testēti un izmēģināti Latvijas dzelzceļa infrastruktūrā. Neraugoties uz to, jaunos vilcienus pērn decembrī un šā gada janvārī regulāri piemeklēja dažādas ķibeles.

Savukārt otrdien, 5.martā, PV pārstāvji informēja, ka vilcienu krīze Latvijā ir pārvarēta, un salabotie jaunie elektrovilcieni tiek pārbaudīti un pakāpeniski atgriezti pasažieru pārvadājumos. Vienlaikus vilciena precizitātes rādītāji ir atgriezušies pagājušā gada līmenī, februārī sasniedzot 98,6%.

Pirmie divi "Škoda Vagonka" ražoto jauno elektrovilcienu vagoni Rīgā tika nogādāti 2022.gada jūnijā. Katrs elektrovilciens sastāv no četriem vagoniem. Viena elektrovilciena garums ir 109 metri. Katrā vilcienā ir sēdvietas 436 pasažieriem un stāvvietas 454 pasažieriem. Vilcienos ir viena līmeņa iekāpšana no paaugstinātajām pasažieru platformām.

Visa projekta kopējās izmaksas paredzētas 257,889 miljonu eiro apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu