Noskaidrots lielākais mobilo sakaru operators Latvijā (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) dati liecina, ka “Tele2” ir lielākais mobilo sakaru operators Latvijā, ņemot vērā aktīvo SIM karšu skaitu tīklā jeb tās SIM kartes, ko cilvēki izmanto privātpersonu un biznesa segmentā, t.sk. mobilā mājas interneta rūteros.

Šāds SIM karšu skaits "Tele2" tīklā sasniedz 1 058 662, bet pārējiem diviem mobilo sakaru operatoriem tas attiecīgi ir 982 929 un 639 346.

"Publicētie SPRK dati apstiprina mūsu līderpozīcijas mobilo sakaru pakalpojumu jomā Latvijā. Turklāt arī citi tirgus dati rāda, ka jau vairākus gadus tieši pie "Tele2" ar savu numuru pārnāk visvairāk klientu, salīdzinot ar citiem operatoriem. Tas apliecina, ka apjomīgās investīcijas mūsu tīkla, pakalpojumu un klientu servisa attīstībā atmaksājas, un klienti tās novērtē," saka "Tele2" komercdirektors Raivo Rosts.

"Mūsu mērķis ir stiprināt līdera pozīciju, turpinot investēt tīkla kvalitātē un jaunos pakalpojumos, un panākt, ka arī visnotaļ konservatīvajā biznesa un valsts sektorā, kurā vēl joprojām valda novecojoši stereotipi, konkurence kļūt par realitāti."

Kā atzīmē "Tele2", augstāk minētajā aktīvo SIM karšu skaitā nav iekļautas M2M kartes, kas nodrošina reālā laika informācijas nosūtīšanu un saņemšanu starp iekārtām tīklā. Latvijā ar šīs jomas biznesu pamatā nodarbojas "Tele2" māsas uzņēmums "Tele2 IoT", kas visā pasaulē, tai skaitā Latvijā, apkalpo vairāk nekā 10 milj. M2M karšu.

Jau ziņots, ka mobilo sakaru tīkla, klientu apkalpošanas sistēmas un jaunu produktu attīstībā "Tele2" šogad investēs 21 milj. eiro. Lielākā daļa no investīcijām tiks novirzīta tīkla modernizācijai un jaunu 5G bāzes staciju uzstādīšanai.

"Tele2" neauditētie 2023. gada finanšu dati liecina, ka uzņēmuma apgrozījums, salīdzinot ar 2022. gadu, palielinājies par 9,5 % un sasniedzis 176,4 milj. eiro. Savukārt pieslēgumu skaits tīklā palielinājies par 4,3 %.

Oficiālie SPRK dati par aktīvo SIM karšu skaitu pieejami šeit.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu