"Pasažieru vilciens" uzņemas atbildību par kaitējumu vilciena pasažierēm Lielvārdes stacijā

Divas sievietes, izkāpjot no vilciena, guva traumas
TVNET
Papildināts 19:05, 11. marts, 2024
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Mēs uzņemamies atbildību par kaitējumu abām pasažierēm, kas notika Lielvārdē, pasažierēm izkāpjot vietā, kur nav perons. Esam sazinājušies ar abām pasažierēm un segsim rehabilitācijas izdevumus, portālu TVNET informē "Vivi" Komunikācijas un mārketinga daļas vadītājs Edgars Butāns.

Vilciens ar pagarināto sastāvu apstājas precīzi pie pirmā vagona apstāšanas atzīmes, par to liecina videoieraksts.

"Posmā "Lielvārde - Skrīveri" tiek veikti remontdarbi. Iespējams, remontu dēļ nav bijusi pareizi izvietota apstāšanās zīme, tāpēc esam lūguši VAS "Latvijas dzelzceļš" Dzelzceļa inspekciju veikt pārbaudi. Savukārt, ja kāds pasažieris nonāk līdzīgā situācijā – vilciens apstājies, bet izkāpšana nav droša, lūdzam vērsties pie konduktora vai izmantot stopkrānu, ieradīsies konduktors un sazināsies ar mašīnistu, un norādīs uz drošu rīcību," stāsta Butāns.

Kā ziņots, 8. martā aculieciniece dalījās ar atgadījumu Lielvārdes dzelzceļa stacijā, kad, vilcienam apstājoties, pēdējie vagoni neatradās pie platformas. Izkāpjot no vilciena, traumas guva divas sievietes.

Vilciena, kas no Rīgas izbrauca plkst.12.48, pēdējie vagoni apstājušies zonā, kur nav platformas, un divas vecāka gadagājuma sievietes nespēja no tāda augstuma droši izkāpt.

Kāpjot ārā no vilciena, pirmā pasažiere nokritusi uz muguras, bet otrai ar šķembām pāršķelta piere, kas redzami asiņojusi, stāsta aculieciniece.

Aculieciniece pastāstīja, ka citi pasažieri, cik nu varējuši, palīdzējuši abām cietušajām sievietēm. Viena no viņām pati nav spējusi piecelties, tāpēc lūgusi palīdzību, un arī otru sievieti kājās pieslēja citi pasažieri, jo šķita, ka pašas spēkiem viņa nevarēs piecelties.

"Cilvēki palīdzēja, izsauca "ātros" [Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu - red.]. Ne viena no abām nebija pašas spējīgas piecelties," atstāsta aculieciniece.

Savukārt vilciens vienkārši aizbraucis tālāk, un neviens nav interesējies par cietušo pasažieru stāvokli.

Aculieciniece skaidro, ka perons bija pietiekoši garš, lai pie tā būtu apstājušies visi vilciena vagoni.

Viņa atzīmē, ka vilcienu veidoja divi kopā sakabināti sastāvi. Tas bija vecā tipa vilciens, kuram jau tā pie izkāpšanas ir lielāks attālums līdz zemei, piebilda aculieciniece.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu