No studenta par skolotāju: 10 "airBaltic" Pilotu akadēmijas absolventi kļūst par instruktoriem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
No studenta par skolotāju: 10 "airBaltic" Pilotu akadēmijas absolventi kļūst par instruktoriem.
No studenta par skolotāju: 10 "airBaltic" Pilotu akadēmijas absolventi kļūst par instruktoriem. Foto: Publicitātes foto

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" paziņo, ka līdz šim kopumā desmit "airBaltic" Pilotu akadēmijas absolventi ir pievienojušies akadēmijas komandai kā teorētisko nodarbību instruktori, tādējādi ievērojami papildinot tās mācībspēku personālu. Tas nozīmē, ka 10% no akadēmijas absolventiem, kuri lidsabiedrībā sākuši strādāt par otrajiem pilotiem, ir ieņēmuši amatus arī akadēmijā, tādējādi papildinot mācību programmu ar savām zināšanām.

Jaunie instruktori ir no Baltijas valstīm – visi desmit profesionāļi pārstāv Latviju, Lietuvu un Igauniju.

"airBaltic" operatīvās vadības direktors Pauls Cālītis: "Dinamiskajā aviācijas nozarē panākumi ir atkarīgi no izcilas apmācības. "airBaltic" vienmēr ir uzskatījusi to par prioritāti, par ko liecina mūsu Pilotu akadēmijas loma kvalificētu profesionāļu sagatavošanā. Pašlaik vairāk nekā 120 studenti pie mums turpina karjeru, un esam gandarīti redzēt, ka mūsu absolventi atgriežas kā instruktori, daloties savās zināšanās un veicinot nākamās paaudzes izaugsmi. Mācības un mācīšanas cikls uzsver mūsu apņemšanos sasniegt izcilību un aviācijas nozares ilgtspējīgu attīstību."

Otrais pilots un teorētisko zināšanu instruktors Kaspars Paršinovs: "Laiks, iespējams, lido pat ātrāk nekā lidmašīna. 2021. gada beigās es absolvēju "airBaltic" Pilotu akadēmiju un pievienojos uzņēmumam kā otrais pilots, lai lidotu ar Airbus A220-300. Šogad es atgriezos akadēmijā, taču nu jau instruktora lomā. Tas ir aizraujoši, jo joprojām atceros pilotu apmācību laika patīkamo satraukumu un izaicinājumus. Akadēmija man bija kas vairāk kā tikai skola – tā bija kā mājas un jaunu draudzību sākums. Plakātā, ko mēs uzdāvinājām akadēmijai, ir iekļauts man svarīgs vēstījums: "Bez cīņas nav uzvaras." Šī atziņa rezonē ne tikai ar topošajiem pilotiem, bet ar ikvienu, kurš uzsāk izaicinājumu pilnu ceļojumu."

"airBaltic" Pilotu akadēmijā šobrīd studē 123 studenti. Vairums ir no Baltijas valstīm, taču pārstāvētas ir arī citas Eiropas Savienības valstis, to skaitā Vācija, Francija, Somija, Spānija, Itālija, un citas. Vairāk nekā 10% akadēmijas studentu ir sievietes. Līdz šim pēc absolvēšanas airBaltic jau kā darbinieki pievienojušies 95 studenti.

Jau ziņots, ka "airBaltic" auditētais apgrozījums pagājušajā gadā bija 664,289 miljonu eiro apmērā, kas ir par 33,2% vairāk nekā 2022.gadā, kā arī kompānija guva peļņu 33,852 miljonu eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

Latvijas valstij pieder 97,97% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 2,03%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu