Liepājai - 399! Pilsēta ar vērienu atzīmē dzimšanas dienu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Bargais/Shutterstock

Šodien, 18. martā, Liepājas dzimšanas dienā, liepājnieki un pilsētas viesi sabiedrisko transportu - pilsētas maršruta autobusus un tramvajus - jau tradicionāli varēs izmantot bez maksas, informēja Liepājas Sabiedriskajā transportā.

Bezmaksas sabiedriskais transports uz šo dienu ieviests galvenokārt tāpēc, lai iedzīvotāji un pilsētas viesi Liepājas 399.dzimšanas dienā varētu nokļūt uz dažādiem svētku pasākumiem.

Šovakar no plkst.19 līdz 23 var doties pastaigā "Izgaismotā Liepāja". Šī gada vadmotīvs ir "Jaunatklāj vietējo!" - tā būs iespēja nedaudz novirzīties no ierastā maršruta un ieraudzīt pilsētu no cita skata punkta, sola pašvaldība.

Plkst.19 koncertzālē "Lielais dzintars" norisināsies ikgadējā "Goda un gada liepājnieks" apbalvošanas ceremonija,

kuras laikā par īpašiem nopelniem pērn sveiks 11 liepājniekus, bet par sasniegumiem mūžā garumā godinās vienu Goda liepājnieku.

Saskaņā ar Liepājas pilsētas domes saistošajiem noteikumiem "Par braukšanas maksas atvieglojumiem Liepājas pilsētas sabiedriskā transporta maršrutu tīklā" braukšanas maksas atvieglojumus 100% apmērā visos transportlīdzekļos visiem pasažieriem ir tiesības saņemt 18.martā, 18.novembrī, 31.decembrī, kā arī 1.janvārī līdz plkst.6.

Aicina liepājniekus pilsētas dzimšanas dienā ziedot asinis

Lai veicinātu asinsdonoru kustību Liepājā, šā gada pirmās Donoru dienas notiks pilsētas jubilejas nedēļā - šodien un rīt Liepājas Latviešu biedrības nama izstāžu galerijā, informēja pašvaldības Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļā.

Asinsdonoru pieņemšanas laiks abās dienās būs no plkst.9 līdz 13. Lai procedūras notiktu raiti un ērti, donori aicināti iepriekš reģistrēties.

Abās Donoru dienās vēl ir iespējams reģistrēties asins ziedošanai, aizpildot anketu " vai zvanot pa tālruņiem 63 481 264 vai 26 557 743. Tiek aicināti visu asinsgrupu donori, bet īpaši gaidīti tiek 0 - asinsgrupas donori. Par donoru aicināts kļūt ikviens vesels iedzīvotājs 18-65 gadu vecumā, pie nosacījuma, ka ķermeņa masa ir vismaz 50 kilogrami, donors jūtas vesels un atpūties.

Asins ziedošanas akcija par godu Liepājas dzimšanas dienai ir radusies no daudzu donoru personīgās tradīcijas - savā dzimšanas dienā ziedot asinis. Tādēļ liepājnieki jau otro gadu īpaši aicināti aktīvi iesaistīties asinsdonoru kustībā un savas pilsētas jubilejā ziedot asinis.

Pagājušā gadā pilsētas dzimšanas dienā uz Donoru dienu ieradās 120 ziedot gribētāju, savukārt visa gada garumā Donoru dienas apmeklēja vairāk nekā 300 donoru. Donoru dienu mērķis ir gan popularizēt donoru kustību, gan padarīt asins ziedošanu ērtāku un pieejamāku.

Liepājas dzimšanas dienu svinēs ar sarunu šovu "Es esmu Liepāja"

Šodien, Liepājas dzimšanas dienā, plkst.16 kultūras namā "Wiktorija" notiks sarunu šovs "Es esmu Liepāja", informēja režisore Maija Kalniņa.

Šovā ar saviem pieredzes stāstiem, redzējumu un sajūtām par šo pilsētu dalīsies 13 liepājnieki. Tie ir dažādu profesiju cilvēki, kuri šo vietu - vienu vai citu iemeslu dēļ - izvēlējušies par savām mājām.

Savos stāstījumos dalīsies liepājnieki: psiholoģe Andželika Kāle, žurnāliste Nora Driķe, keramiķe Iveta Matesa, kinorežisors un mūziķis Aigars Grauba, traumatologs Jānis Vozņesenskis, vides eksperte Diāna Stendziniece, zobārstniecības saimnieks Mārtiņš Ozoliņš, gide Inguna Eņģele, pavārs Nauris Hauka, aktrise Agnese Jēkabsone, basketbola treneris Artūrs Visockis-Rubenis, dzejniece Biruta Ermansone un pedagoģe, dziesminiece Zanda Štrausa. Sarunas vadīs režisore Kalniņa.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu