Jaunajā "UCIPUCI" sezonā bērniem būs iespēja uzzināt par dažādām profesijām

Foto: “UCIPUCI” publicitāte attēls, LMT Viedtelevīzija.
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

Jaunākajā “UCIPUCI” sezonā iemīļotie galvenie tēli – puisis Krišs kopā ar savu iedomu draugu pūcīti Ucipuci – iepazīst dažādas aizraujošas profesijas. Izglītojošais un izklaidējošais raidījums bērniem pēc autores Zanes Zustas grāmatu un žurnālu sērijas “Ucipuci” motīviem jau piecas sezonas priecē auditoriju vecumā no trīs līdz astoņiem gadiem. Jaunākā sezona ļaus mazajiem brašuļiem labāk izprast gan īstas, gan arī iedomātas profesijas.

Kriša lomā kā allaž iejūtas aktieris Oskars Florencs-Vīksna, bet pūcītes Ucipuci balss pieder aktrisei Līgai Kausai.

Šoreiz abiem piedzīvojumu meklētājiem gadījies kas negaidīts – pēc pēdējā ceļojuma ir saplīsusi laika mašīna, tāpēc Krišs ar Ucipuci nolemj izpētīt mājas bēniņus. Varbūt tur izdosies uziet instrumentus, ar ko salabot laika mašīnu un turpināt ceļojumu?

Instrumentu vietā draugi atrod slepenu, noputējušu koferi ar 12 dažādiem priekšmetiem un kādu spēli. Abi nu ir dikti ieinteresēti, un caur spēles elementiem 5. “UCIPUCI” sezonā iemācās daudz ko jaunu par pienākumiem un prasmēm, kas nepieciešamas dažādu profesiju pārstāvjiem!

Foto: “UCIPUCI” publicitāte attēls, LMT Viedtelevīzija.

Krišs un Ucipuci, kas iepriekšējās sezonās ir ceļojuši laikā pa pasauli un nokļuvuši dažnedažādās valstībās, nu iepazīst darba pienākumus. Viņi nokļūst restorāna virtuvē, kur apgūst ēdiena pagatavošanu un uzzina vairāk par pavāra nodarbošanos. Pēc tam spēle viņus aizved uz ugunsdzēsēju depo, kur atkal jāķeras pie darba un jāpalīdz apdzēst nekaitīgu ugunsgrēku. Tad ceļš ved uz vēstuļu šķirotavu, kurā viņi izveicīgi palīdz pastniekam sašķirot vēstules un piegādāt tās pareizajiem adresātiem. Bet vienā mirklī viņi dodas ārpus atmosfēras! Ko tur? Abi galvenie varoņi ir nonākuši kosmosa stacijā, kur līdzās citiem astronautiem risina pēkšņi radušās problēmas.

Draugiem garām nepaslīd arī tāda ikdienišķa skaistumkopšanas vieta kā frizētava – tur Krišs un Ucipuci izmēģina dažnedažādu frizūru veidošanu, un viņiem top skaidrs, ko ikdienā dara frizieri. Kad mūsu mīļie varoņi nonāk detektīvbirojā, viņiem jāiejūtas detektīva profesijā un jāķeras pie neatrisinātu mīklu atšķetināšanas. Nākamā, ar ko galvenie varoņi sastopas, ir jurista profesija, kas ir ne mazāk izaicinoša. Krišam un Ucipuci tiesas namā nākas sēsties advokātu un tiesnešu krēslos! Spēle, kas uzieta bēniņos, nebeidz pārsteigt!

Mazie piedzīvojuma meklētāji nokļūst arī džungļos, kur sastop iemigušu rakstnieku. Rakstniekam neklājas viegli, un viņu spēj glābt tikai pabeigts romāns. To izdarīt apņemas mūsu draugi, tādā veidā apgūstot arī rakstnieka profesiju. Ja uzrakstīt romānu ir nieks, tad, nonākot pamestā muižā, viņi satiekas ar spokiem! Šajā sērijā viņi uzzina par spoku mednieka profesiju, kas ir iedomu darbs, bet ne mazāk svarīgs par visiem citiem!

Kādā mirklī draugi jau ir būvdarbu laukumā, kur radoši iesaistās un palīdz arhitektam pabeigt ēkas būvi. Te viņiem top skaidrs, ko dara arhitekts. Taču arī sports kādam ir maizes pelnīšanas darbs, tāpēc spēle viņus nogādā sporta stadionā, kur abi piedalās sporta treniņos. Šajā sērijā Krišs un Ucipuci, kārtīgi strādājot, pat iemanās labot pasaules rekordus!

Spēles izskaņā viņi nonāk kādā meža veterinārajā klīnikā, kurā Krišs un Ucipuci dodas talkā veterinārārstam un palīdz meža dzīvnieku atveseļošanās procesā. Kad draugi apguvuši arī šo profesiju, bēniņos ienāk kāds no pasaku valstības… un paņem koferi!

Kas ir šī pasaku valstības radība? Lai to uzzinātu, būs jāskatās visas “UCIPUCI” sērijas. Tomēr labā ziņa ir tā, ka katras sērijas piedzīvojumi ir savstarpēji nesaistīti, un tos var skatīties atsevišķi.

Foto: “UCIPUCI” publicitāte attēls, LMT Viedtelevīzija.

Bērnu raidījuma “UCIPUCI” piekto un arī iepriekšējā četras sezonas vari skatīties LMT Viedtelevīzijā.

Raksts tapis sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu