"Eco Baltia" padomē iecelts Markausks

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

Vides resursu apsaimniekošanas un atkritumu pārstrādes uzņēmumu grupas AS "Eco Baltia" padomē iecelts "Thermo Fisher Scientific Baltics" līdzšinējais vadītājs Aļģimants Markausks, liecina kompānijas paziņojums biržai "Nasdaq Riga".

Izmaiņas veiktas ar mērķi stiprināt "Eco Baltia" grupas pārvaldību un turpmāko attīstību starptautiskajā tirgū, paplašinot padomes sastāvu no pieciem līdz sešiem padomes locekļiem, teikts paziņojumā.

Turpmāk "Eco Baltia" padomē Markausks būs atbildīgs par grupas attīstības stratēģijas izstrādi un ieviešanu, tādējādi veicinot uzņēmuma darbību starptautiskajā tirgū.

Lēmums pieņemts akcionāru sapulcē trešdien, 3.aprīlī.

Darbu "Eco Baltia" padomē turpinās Vītauts Plunksnis, Deimante Korsakaite, Jurgita Petrauskiene, Gints Pucēns, kā arī Alberto Atjenza Gjuels.

Jau ziņots, ka "Eco Baltia" 2023.gadā provizoriski strādāja ar 218,525 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,1% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus koncerna peļņa saruka gandrīz piecas reizes - līdz 1,695 miljoniem eiro.

Kompānija reģistrēta 2011.gadā, un tās pamatkapitāls ir 35 005 eiro. Grupas vadošie uzņēmumi ir "PET Baltija", "Eco Baltia vide", "Latvijas zaļais punkts", "Nordic Plast", Siguldas pilsētas "Jumis", Čehijas "Tesil Fibres" un Lietuvas "Ecoservice".

"Eco Baltia" akcionāri, pēc kompānijā vēstītā, ir "BSGF Salvus" (52,81%), kas pārstāv Baltijā lielāko privāto investīciju fondu "INVL Baltic Sea Growth Fund", Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (30,51%), kā arī Māris Simanovičs (16,68%) ar SIA "Enrial Holdings" un "Penvi Investment Ltd." starpniecību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu