Straujuma: 2014. gads ir bijis vētrainiem notikumiem bagāts (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

2014. gads ir bijis vētrainiem notikumiem bagāts gan Latvijā, gan plašākā pasaulē, norāda Ministru prezidente Laimdota Straujuma apsveikuma runā Latvijai Jaunajā gadā 2014.gada 31.decembrī.

«Mums, latviešiem, un arī visiem, kas šeit Latvijā dzīvo – ir tāda tradīcija – Jaunā gada priekšvakarā mēs visi kaut ko ievēlamies. Mēs visi ceram uz labāku dzīvi jaunajā gadā. Mēs visi gribam būt laimīgi. 2014. gads ir bijis vētrainiem notikumiem bagāts gan Latvijā, gan plašākā pasaulē,» pauž premjere.

Ministru prezidente norāda, ka par spīti visām grūtībām, Latvija gūs arvien jaunus sasniegumus. Vina uzsver, ka strādās godprātīgi un pēc labākās sirdsapziņas.

«Kad mums ir priekšā kāds lielāks dzīves pārbaudījums, ir ļoti vajadzīgs ģimenes atbalsts, ir nepieciešams drauga plecs. Lai cik mēs dedzīgi kādreiz sevi un citus kritizētu - grūtā brīdī esam gatavi iet viens otram palīgā, esam spēcīgi savā līdzcietībā un cilvēcībā. Es novēlu, lai mums katram nākamajā gadā šāds atbalsts būtu un mēs to varētu sniegt citiem,» saka premjere.

Ministru prezidente uzsver, ka savstarpējais atbalsts ir vajadzīgs arī starp valstīm. 2015.gadā Latvija noteiks Eiropas dienaskārtību. Prezidentūras laikā Eiropas Savienības padomē Latvija caur konkrētiem darbiem un sarunās ar citām valstīm virzīs uz priekšu šādu redzējumu – Latvija ir par modernu, ekonomikā aktīvu un cilvēkiem labskanīgu Eiropu.

«Mums ir sava valsts, ir sava zeme un jūra, kas ir tikai tāda viena visā plašajā pasaulē. Par spīti visām grūtībām, es skaidri zinu – mūsu zemē ir spēks. Mūsu jūrai ir zelta apvārsnis. Mūsu cilvēkiem ir griba un ir varēšana. Tik, cik liela būs mūsu griba, tik stipra būs arī mūsu Latvija. Mēs tiksim uz priekšu,» savas uzrunas noslēgumā norāda Straujuma.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu