Video: Pauls Timrots pie tvaika lokomotīves hibrīda stūres

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

TVNET sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā raidījuma ĀTRUMA CILTS jaunāko sēriju. Šoreiz raidījums stāstīs par F1 lēmumu atteikties no grid meitenēm un kopā ar metālapstrādes lektoru Mārtiņu Ziemeli un unikālu materiālu ražotāju Ričardu Ceriņu skaidros, kas ir inovatīvās autobūves tehnoloģijas un kā tās darbojas.

ĀTRUMA CILTS studijā īpaši spraiga diskusija: būt vai nebūt grid meitenēm autosportā. Raidījuma vadītāju Paula Timrota un Ilmāra Līkuma diskusijas dueļa pamatā ir F1 lēmums no šī gada atteikties no meiteņu izmantošanas pirmsstarta procedūrās. Vai skaistu meiteņu vietā F1 sacensībās turpmāk jāaicina mazie autosporta līdzjutēji? Šajā jautājumā Paula un Ilmāra domas dalīsies.

Turpinot auto tēmu, Pauls Timrots un Ilmārs Līkums viesos ĀTRUMA CILTS studijā aicinājuši Mārtiņu Ziemeli, Latvijas Lauksaimniecības Universitātes Tehniskās fakultātes metālapstrādes lektoru. Mārtiņa vadībā top revolucionārs mašīnbūves projekts jauno inženierijas talantu piesaistei – pneimatiskās automašīnas, kas tiešām brauc ar saspiestu gaisu un izskatās gandrīz kā īsta F1 automašīna. Paulam un Ilmāram būs iespēja arī pašiem sēsties pie tvaika auto stūres. Kā šis F1 un tvaika lokomotīves hibrīds darbojas, noskaidrosim jaunajā ĀTRUMA CILTS epizodē!

Savukārt Ričards Ceriņš, OCT Composites vadītājs skatītājiem pastāstīs par nākotnes materiāliem laivām un autosportam, tostarp arī HGK braucēja Kristapa Bluša E92 Eurofighter. Pauls un Ilmārs noskaidros, kā gadu laika ir uzlabojušās materiālu tehnoloģijas no kādreizējas stikla šķiedras auduma un epoksīda sveķu izmantošanas līdz mūsdienīgām 3D tehnoloģiju radītām oglekļa detaļām.

Skatītāju iecienītais raidījums ZeKurbulis šogad ir pārtapis par ĀTRUMA CILTI, jo stāsti būs ne tikai par motoru sportu, bet arī par piedzīvojumiem, laivām, lidojošiem elementiem – visu, kas sniedz aizrautību un adrenalīnu. Uzturot asumu, ĀTRUMA CILTS dosies arī ārpus studijas, lai mestos īstos piedzīvojumos un ziņos par autosporta jaunumiem Latvijā un pasaulē.

ĀTRUMA CILTS ir skatāma arī LMT Viedtelevīzijā, LMT Straumē un internetā. Skatītāji aicināties iesaistīties Twitter diskusijās ar tēmturi #ĀtrumaCilts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu