Viņa sieviešu tiesību vārdā veica sterilizāciju un atjaunoja nevainību

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Privātais arhīvs

Divdesmit četrus gadus vecā latviešu māksliniece Mētra Saberova pirms kāda laika izpelnījās dalītu sabiedrības uzmanību par sterilizācijas veikšanu Taizemē. Par šādu soli viņa izlēma, paužot, ka nekad bērnus nevēlēsies un šādi akceptē sieviešu lomu un tiesības. Tagad Mētra pārsteidz atkal - šoreiz ar operāciju, kurā viņai rekonstruēta himēna jeb jaunavības plēve.

Informāciju par šo it kā delikāto lietu ekstravagantā sieviete publicējusi visai pasaulei - Facebook. Mētra šo operāciju veikusi Polijā - ostas pilsētā Gdaņskā.

«Man tikko veikta himenoplastikas operācija, kurā rekonstruēja manu himēnu. Kāpēc? Tāpēc, ka es dievinu savas rīcības stulbumu un absurdumu,

parādot lielo spiedienu, kurš tiek izdarīts pret sievietēm, liekot tām saglabāt savu jaunavību vīriešu «patērēšanas» dēļ.

(..) Sievietēm ir jābūt seksuālās dzīves izvēlei un kontrolei pār savu ķermeni un dzīvi!»

Māksliniece tālāk skaidro, ka šāda operācija būtībā eksistē tamdēļ, lai palīdzētu atsevišķu kultūru sievietēm un viņu ģimenēm izbēgt no pazemojuma, kas jāpiedzīvo, izejot pie vīra, kuram pašam nebūt nav jātaupa sava nevainība līdz kāzām. Himenoplastiku reizēm veic arī sievietes, kuras saviem topošajiem vīriem vienkārši vēlas «uzdāvināt» sevi nevainīgu, tādējādi piešķirot asumu paplēnējušām seksuālajām attiecībām, raksta portāls «Kas Jauns».

Foto: privātais arhīvs

«Esmu priecīga, ka veicu šo operāciju Polijā, kur nesen spēkā stājušies ļoti strikti abortu aizliegumi. Lai arī varētu šķist, ka himenoplastikai nav sakara ar šo konkrēto sieviešu tiesību apspiešanu, jāpiemin, ka nepieciešamība dzīvot pēc vīriešu noteikumiem ietver sevī gan prasību sievietēm būt perfektām un bez seksuālās brīvības, gan kontroli pār sieviešu ķermeņiem un rezultātā - arī dzīvēm,» Facebook pauž Mētra.



Portāls «KJ» raksta, ka šādas operācijas

cena Polijā svārstās no 180 līdz pat 1200 eiro atkarībā no klīnikas.

Himenoplastika tiek veikta arī Latvijā un var izmaksāt no 350 līdz 650 eiro, atkarībā no katras klientes fizioloģiskajām īpašībām un niansēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu