Kāpēc laimīgi pāri savas attiecības neafišē sociālajos tīklos?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Mēs dzīvojam dīvainā laikā, kad sociālajos tīklos publiskai apskatei pilnīgi visiem tiek izrādīti mirkļi no mūsu privātās dzīves. Savukārt citi interneta lietotāji citu cilvēku dzīvi sāk vērtēt pēc ierakstiem sociālajos tīklos, kā arī fotogrāfiju skaistuma. Tomēr bieži vien, nosodot vai priecājoties par kādu, mēs kļūdāmies.

Lai arī ir pilnīgi normāli, ka priecājamies par savām veselīgajām attiecībām un nekautrējamies tās izrādīt citiem cilvēkiem, ļoti būtiski ir apzināties, ka par savām ideālajām attiecībām, kuras nereti nemaz nav tik ideālas, sociālajos tīklos nav jāziņo katru dienu.

Kāds izšķīries, kāds saderinājies, kādam piedzimis bērniņš... Vai tiešām, ja tas nav redzams sociālajos tīklos, tad nav nekādu pierādījumu, ka tas ir noticis?

Amerikāņu portāls «Business Insider» apkopojis dažus iemeslus, kāpēc laimīgi cilvēki savas attiecības un privāto dzīvi neafišē sociālajos tīklos.

Dzīvo mirklī

Ja cilvēku dzīvē viss ir kārtībā, viņiem vienkārši nešķiet loģiski izniekot laiku, rakstot ierakstus sociālajos tīklos, lai to pierādītu citiem. Nav tā, ka šie cilvēki nekad nepublicē skaistas fotogrāfijas, taču dzīve šos cilvēkus dara laimīgākus nekā citu interneta lietotāju «patīk» saņemšana zem attēliem.

Kāda jēga?

Cilvēki sociālajos tīklos mēdz izrādīt ne tikai savu «ideālo dzīvi», bieži vien publiski tiek mazgāta arī netīrā veļa. Atklājot visiem savas privātās problēmas, nekas neatrisināsies. Visdrīzāk tas visu padarīs tikai vēl sliktāku.

Patiesā laime

Publicējot sociālajos tīklos to, cik laimīgs esi, tu neko neiegūsti. Īstenais prieks ir jāgūst no attiecībām, nevis attēlu publicēšanas internetā. Cilvēki, kas to saprot, konstanti nepublicē ierakstus sociālajos tīklos.

Nekas nav jāpierāda

Cilvēkiem, kuri savās attiecībās jūtas patiesi laimīgi, nav nekādas intereses izmantot vienam otru, lai kādam pierādītu, ka viņi ir laimīgi. Viņi ir kopā tāpēc, ka abi to vēlas, un viņiem ir pilnīgi vienalga, vai «Facebook» profila informācijā rakstīts, ka viņiem ir attiecības.

To pierāda arī pētījumi

Pētnieki ir pierādījuši, ka cilvēki, kuri neizmanto sociālos tīklus, ir daudz laimīgāki nekā tie, kas to dara. Tas ir tāpēc, ka viņi regulāri nesalīdzina sevi ar citiem cilvēkiem. Viņi vienkārši nezina, kas notiek citu dzīvēs, un citreiz tā pat ir labāk. Pārāk bieži mēs aizmirstam par lietām, kas dzīvē patiešām ir būtiskas - attiecības, dzīves pieredze un sajūtas. Ne jau sociālo tīklu popularitātē atrodama laime...

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu