5 pazīmes, kas liecina, ka jūsu uzturā ir par maz labo tauku

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Mums ir nepieciešami tauki, lai mūsu organisms varētu absorbēt citas barības vielas, uzturēt sirds un smadzeņu veselību un izpildīt citas ļoti svarīgas funkcijas.

Lūk, 5 pazīmes, kas var būt signāls tam, ka jums, iespējams, ir jāēd vairāk labo taukvielu.

  1. Jūsu brokastu smūtijs sastāv no augļiem, mandeļu piena, proteīnu pulvera un lapu kāposta. Šķietami ļoti veselīgs dzēriens, taču tajā pietrūkst vienas ļoti svarīga sastāvdaļas – tauku. Šīs populārās receptes problēma ir tajā, ka mazāk nekā pēc 2 stundām jūs atkal būsiet izsalkuši. Sauja riekstu, sēkliņu vai jogurta (tikai ne beztauku) pārvērtīs dzērienu pilnvērtīgā maltītē – brokastīs. Varat pievienot arī riekstu sviestu.
  2. Jūs cerat omega-3 taukskābes iegūt tikai no riekstiem, čia sēklām, linsēklām. Veģetāriešiem un vegāniem ir jāiekļauj savā uzturā aļģes vai uztura bagātinātāji. Vislabāk konsultējieties ar uztura speciālistu.
  3. Jums paliek nelabi pēc vitamīnu lietošanas. Ir vairāki iemesli, kāpēc tā var notikt, taču viens no izplatītākajiem ir tas, ka dzerat tos tukšā dūšā. Vairums vitamīnu, īpaši taukos šķīstošie A, D, E un K vitamīni, pieprasa taukvielas, lai tie vispār uzsūktos organismā. Pamēģiniet vitamīnus dzert pēc maltītes, kurā bija veselīgās taukvielas (rieksti, sēkliņas, avokado, riekstu sviests utt.) Iespējams, nelabums pāries.
  4. Jums pēcpusdienā, apmēram 15:00, ir ļoti jūtams enerģijas zudums. Daudzi uzskata, ka biroja darbiniekiem, kas strādā no 9 rītā līdz 6 vakarā, tā ir normāla parādība. Tomēr par iemeslu var būt taukvielu trūkums pusdienās. Piemēram, ja pusdienās bija salāti ar griķiem un dārzeņu zupa, tad taukvielu pavisam noteikti nepietiek. Salātus samaisiet ar krējumu, bet griķus ar olīveļļu (vai otrādi), salātiem pievienojiet riekstus.
  5. Jums ir krasas noskaņojuma maiņas. Pētījumi pierāda, ka Omega 3 taukskābes palīdz pārvarēt krasas noskaņojuma maiņas. Iekļaujiet savā uzturā vairāk Omega-3 un samaziniet Omega-6 taukskābes, jo tas palielinās Omega-3 uzsūkšanos. Neskatoties uz to, ka Omega 6 taukskābes ir nepieciešamas, vairums cilvēku uzņem tās pārāk daudz. To ir ļoti daudz augu eļļās, piemēram, saulespuķu eļļa, sojas eļļa, kura ir atrodama daudzos fasētajos pārtikas produktos. Izvēlieties veselus, tīrus produktus, tas ir labākais veids, kā sabalansēt Omega-3 un Omega-6 taukskābes savā organismā.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu