Ukrainas finanšu ministrs: Mēs komunicējam ar Latvijas un Igaunijas ministriem attiecībā uz šo valstu iekļaušanu «ārzonu sarakstā»

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ukrainas finanšu ministrs Aleksandrs Daņiļuks piektdien pavēstīja, ka Ukrainas pārstāvji komunicē ar attiecīgajiem Igaunijas un Latvijas pārstāvjiem ministru un vēstnieku līmenī saistībā ar Ukrainas valdības lēmumu iekļaut abas valstis nodokļu patvēruma valstu sarakstā.

«Mēs vedam sarunas ar Igaunijas un Latvijas vēstniekiem. Šajās abās valstīs - Igaunijā jau vairākus gadus un Latvijā no 1.janvāra - pastāv nodokļu sistēma, kurā uzņēmumu ienākumi netiek aplikti ar nodokļiem pirms tie tiek sadalīti kā dividendes. Mums ir likumīgas prasības, kas ir pretrunā ar šo,» atbildot uz jautājumu parlamentā, norādīja Daņiļuks.

Viņš skaidroja, ka šāds lēmums ir saistīts ar Ukrainas plānu no 2019.gada veikt izmaiņas uzņēmumu ienākuma nodokļa sistēmā, paredzot atcelt pašreizējo ienākuma nodokli un ieviest nodokli kapitāla izņemšanai no uzņēmumiem.

«Darbs tiek turpināts ar šīm valstīm vēstniecību un finanšu ministru līmenī,» sacīja Daņiļuks.

Kā ziņots, Igaunijas laikraksts «Eesti Paevaleht» vēstīja, ka Ukraina ir iekļāvusi Latviju un Igauniju nodokļu patvēruma valstu sarakstā, šim lēmumam spēkā stājoties 2018.gada sākumā.

Igaunijas ārlietu ministrs Svens Miksers paziņojis, ka lēmums iekļaut Igauniju sarakstā pieņemts kļūdas dēļ un ka Igaunijas Ārlietu ministrija strādā, lai situāciju atrisinātu.

Arī Latvijas Ārlietu ministrija uzskata, ka Latvijas iekļaušana nodokļu patvēruma valstu sarakstā ir kļūda.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu