Apdrošinātāja «Ergo» peļņa pērn Baltijā - € 8,6 miljoni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Apdrošināšanas kompāniju «Ergo» grupa pagājušajā gadā Baltijā strādājusi ar peļņu 8,6 miljonu eiro apmērā, kas ir par apmēram 90% vairāk nekā 2016.gadā, pavēstīja «Ergo» komunikācijas vadītāja Agnese Grīnberga.

Viņa arī informēja, ka «Ergo» parakstīto prēmiju apmērs Baltijas valstīs 2017.gadā sasniedza 242 miljonus eiro, kas ir par 17,6% jeb 36 miljoniem eiro vairāk nekā 2016.gadā, bet apdrošināšanas atlīdzībās izmaksāti 142,6 miljoni eiro, kas ir pieaugums par 7% jeb 9,2 miljoniem eiro.

Tāpat Grīnberga atzīmēja, ka pagājušajā gadā «Ergo» tirgus daļa Baltijā sasniedza 14,6%.

Risku apdrošināšanas segmentā «Ergo» Baltijas valstīs parakstīto apdrošināšanas prēmiju apmērs 2017.gadā pieaudzis par 22%, dzīvības apdrošināšanā - par 6,1%, savukārt veselības apdrošināšanā parakstīto apdrošināšanas prēmiju apmērs palielinājies par 12,5%.

Pēc kompānijas pārstāvju vēstītā, visās Baltijas valstīs lielākais parakstīto apdrošināšanas prēmiju pieaugums risku apdrošināšanas segmentā sasniegts transportlīdzekļu apdrošināšanā, savukārt dzīvības apdrošināšanas segmentā - uzkrājošajā dzīvības apdrošināšanā.

Vienlaikus lielākās apdrošināšanas atlīdzības pērn izmaksātas Lietuvā, tostarp atlīdzība 2,4 miljonu eiro apmērā izmaksāta kādai zemnieku saimniecībai, kurā cūku mēra dēļ nācās likvidēt lielu skaitu mājlopu, trīs būtiskas atlīdzības izmaksātas par ugunsgrēka rezultātā bojātu komercīpašumu (divas no atlīdzībām bija 300 līdz 600 tūkstošu eiro apmērā), bet lielākā izmaksātā atlīdzība transportlīdzekļu apdrošināšanā sasniegusi 320 tūkstošus eiro. Igaunijā pērn lielākā pieteiktā atlīdzība 450 tūkstošu eiro apmērā bijusi KASKO apdrošināšanas veidā, bet Latvijā lielāko apdrošināšanas atlīdzību 250 tūkstošu eiro apmērā «Ergo» izmaksājusi par ugunsgrēkā bojātu privātīpašumu.

Grīnberga norādīja, ka Latvijā «Ergo» pagājušajā gadā parakstīja apdrošināšanas prēmijas 70,6 miljonu eiro apmērā, kas ir par 11 miljoniem eiro vairāk nekā 2016.gadā. Tostarp risku apdrošināšanas segmentā prēmijās parakstīti 30 miljoni eiro, kas ir par 17,5% vairāk nekā 2016.gadā, bet dzīvības un veselības apdrošināšanā - 40,6 miljoni eiro, kas ir par 6,6 miljoniem vairāk nekā 2016.gadā.

Viņa piebilda, ka straujākais kāpums, būtiski apsteidzot tirgus izaugsmi, pērn Latvijā sasniegts veselības apdrošināšanā, proti, šajā apdrošināšanas veidā «Ergo» pērn prēmijās parakstīja par 16,6% vairāk nekā 2016.gadā, kamēr tirgū kopumā izaugsme bija 9,9% apmērā. Arī «Ergo» parakstīto prēmiju apmērs dzīvības apdrošināšanā (+23,8%) pārsniedzis kopējo pieaugumu tirgū (+15,6%).

Savukārt apdrošināšanas atlīdzībās pērn «Ergo» Latvijā izmaksājusi 43,7 miljonus eiro, kas ir par teju trim miljoniem eiro vairāk nekā 2016.gadā. Lielākais izmaksāto apdrošināšanas atlīdzību pieaugums bijis veselības apdrošināšanā - par 2,8 miljoniem eiro.

«Ergo» valdes priekšsēdētājs Baltijas valstīs Ķēstutis Bagdonavičs pauda gandarījumu par kompānijas sasniegtajiem rezultātiem Baltijas valstīs pagājušajā gadā. «Neraugoties uz klientiem izmaksāto nozīmīgo apdrošināšanas atlīdzību apmēru, esam sasnieguši būtiski pieaugumu visās jomās: esam pārsnieguši Baltijas apdrošināšanas tirgus izaugsmes tempu, sasnieguši būtisku parakstīto apdrošināšanas prēmiju pieaugumu un uzrādījuši pozitīvu risku parakstīšanas rezultātu. Šogad turpināsim biznesa attīstību, koncentrējoties uz tehnisko rezultātu un rentabilitāti visos biznesa segmentos, kā arī turpināsim darbu pie dažādu procesu efektivitātes uzlabošanas, lai klientiem nodrošinātu apdrošināšanas pakalpojumu cenu atbilstoši viņu vēlmēm,» viņš sacīja.

2016.gadā «Ergo» grupas peļņa Baltijā bija 4,5 miljoni eiro.

«Ergo» apdrošinātāju grupa Baltijā pārstāv starptautisko apdrošināšanas grupu «Ergo International AG», kuras mītne ir Diseldorfā, Vācijā, un tās lielākais akcionārs ir starptautiskā pārapdrošināšanas sabiedrība «Munich Re».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu