«Eurostat»: Latvijas eksporta kāpums pērn bijis vidēji straujš

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijā pērn, salīdzinot ar 2016.gadu, starp Eiropas Savienības (ES) valstīm bijis vidēji straujš eksporta pieaugums, liecina ceturtdien publiskotie ES statistikas pārvaldes «Eurostat» dati.

2017.gadā salīdzinājumā ar 2016.gadu eksporta apmērs Latvijā pieaudzis par 11%.

Lielāks eksporta kāpums nekā Latvijā reģistrēts Lietuvā (+17%), Somijā (+15%), Slovēnijā (+14%), Grieķijā un Horvātijā (abās valstīs +13%), kā arī Nīderlandē un Polijā (abās valstīs +12%).

Tāpat kā Latvijā arī Bulgārijā kāpums bijis 11%, bet Portugālē reģistrēts 10% pieaugums.

Pārējās 16 valstīs, kurās reģistrēts pieaugums, tas bijis no 1% līdz 9%. Igaunijā eksporta apjoms palielinājies par 7%.

Eksporta apmērs samazinājies divās valstīs - Maltā (-22%) un Luksemburgā (-2%).

Importa apmērs pērn salīdzinājumā ar 2016.gadu pieaudzis visās ES dalībvalstīs, izņemot Lielbritāniju (-1%) un Maltu (-11%).

Lielākais importa pieaugums pagājušajā gadā bijis Lietuvā (+17%), Latvijā, Bulgārijā un Slovēnijā (visās valstīs +15%), Grieķijā un Polijā (abās valstīs +14%), kā arī Kiprā un Somijā (abās valstīs +13%).

Pārējās 18 valstīs, kurās reģistrēts kāpums, pieaugums bijis no 2% līdz 12%. Igaunijā imports šajā periodā pieaudzis par 9%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu