Franču kompānija «Egis Rail S.A.» pētīs Tallinas tramvaja un «Rail Baltica» savienojuma iespējamību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Noslēdzoties iepirkumu procedūrai, Baltijas valstu kopuzņēmums «RB Rail», Igaunijas Ekonomisko lietu un komunikāciju ministrija un franču kompānija «Egis Rail S.A.» ir parakstījuši sadarbības līgumu par tramvaja vai dzelzceļa līnijas, kas savienotu «Rail Baltica» Ilemistes (Ülemiste) pasažieru termināli ar Tallinas pasažieru ostu (Vanasadam), tehniskās un ekonomiskās iespējamības izpētes veikšanu, informēja «RB Rail» pārstāvji.

Parakstītā līgumcena ir 170 984 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), summa ar PVN varētu būt 206 890 eiro. Līgums parakstīts 27.februārī.

Kompānijai «Egis Rail S.A.» ir jāveic tehniskās un ekonomiskās iespējamības izpēte, lai noskaidrotu vismaz trīs alternatīvas pasažieru transportēšanas savienojumam starp Tallinas pasažieru ostu un «Rail Baltica» Ilemistes pasažieru termināli, jāsagatavo savienojuma izdevumu un ieguvumu analīze un jāiesaka līnijas izvietojuma skices optimālo risinājumu, kas būs būtiska informācija būvprojektēšanas fāzē, norādīja «RB Rail» pārstāvji.

«RB Rail» pārstāvji atzīmēja, ka «Rail Baltica» līguma parakstīšanas ar «Egis Rail S.A.» ir svarīgs solis daudz ērtāku transporta savienojumu starp pasažieru termināli un Tallinas pasažieru ostu plānošanā. Šis pētījuma rezultātā būs pieejams iespējamākais tramvaja līnijas izvietojums starp abiem transporta centriem Tallinā, kas būs būtisks pamats turpmākās būvprojektēšanas veikšanai.

Pētījuma gala ziņojums ir jāiesniedz 2018.gada rudenī.

Kopumā atvērtajā iepirkuma konkursā savus piedāvājumus iesniedza «K-Projekt», «Ardanuy Ingenieria S.A.», «Egis Rail S.A.» un «IDOM Consulting» kopā ar «Engineering Architecture S.A.U.» un «Sweco Projekt», «Egis Rail S.A.».

«Egis Rail S.A.» ir «Egis» grupas uzņēmums, kas specializējas pilsētvides un dzelzceļa transporta veidos: metro, tramvaju un dzelzceļu līniju izveidē.

«RB Rail» ir daudznacionāls Igaunijas, Latvijas un Lietuvas kopuzņēmums, kas tika izveidots, lai īstenotu «Rail Baltica» projektu. «RB Rail» ir centrālais «Rail Baltica» projekta koordinators. Tā galvenie uzdevumi ir dzelzceļa projekta izstrāde, būvniecība un mārketinga aktivitāšu realizācija.

«Rail Baltica» projekts paredz izveidot Eiropas standarta sliežu platuma dzelzceļa līniju no Tallinas līdz Lietuvas un Polijas robežai, lai tālāk ar dzelzceļu Baltijas valstis būtu iespējams savienot ar citām Eiropas valstīm. Plānots, ka pa jauno dzelzceļa līniju pasažieru vilcienu ātrums varēs sasniegt 240 kilometrus stundā, bet kravas vilcienu - 120 kilometrus stundā.

Jaunākie dati liecina, ka «Rail Baltica» izmaksas sasniegs 5,8 miljardus eiro, ieskaitot atzaru, ko nolemts izbūvēt starp Kauņu un Viļņu. Daļa izmaksu tiks segtas no Eiropas Savienības līdzekļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu