«Standard & Poor's» paaugstina Grieķijas kredītreitingu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Starptautiskā reitingu aģentūra «Standard & Poor's» (S&P) pirmdien paaugstinājusi Grieķijas kredītreitingu saistībā ar uzlabotām perspektīvām valstij atmaksāt tās parādsaistības.

S&P Grieķijas kredītreitingu palielināja par vienu pakāpi līdz «B+», nosakot tam stabilu nākotnes perspektīvu.

Eirozonas valstu finanšu ministri pagājušās piektdienas rītā vienojās noslēgt astoņus gadus ilgušās Grieķijas glābšanas programmas, atvieglojot šīs valsts parādu un piešķirot tai lielu maksājumu. Ministri vienojās pagarināt maksājumu termiņus par desmit gadiem lielai daļai no Grieķijas kopējām parādsaistībām, kuras sasniegušas 180% no IKP. Kreditori arī piešķirs Grieķijai 15 miljardu eiro maksājumu, lai atvieglotu valsts aiziešanu no glābšanas programmas.

Aģentūra pirmdien norādīja, ka pēc šīs vienošanās tiks būtiski atvieglota Grieķijas parādsaistību apkalpošana nākamo divu gadu laikā.

Vienlaikus gan S&P brīdina, ka Grieķijas valsts un privāto parādsaistību apjoms joprojām saglabājas augsts, bet varasiestāžu spēja piesaistīt tiešās ārvalstu investīcijas ir vāja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu