GM gatavojas vērienīgam akciju publiskajam piedāvājumam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV autobūves koncerns "General Motors Corp." (GM) gatavojas sākotnējam akciju publiskajam piedāvājumam, kas varētu kļūt pat par lielāko akciju pārdošanas darījumu ASV vēsturē.

GM savus ierosinājumus saistībā ar akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma īstenošanu jau iesniedzis ASV Vērtspapīru un fondu tirgus komisija (SEC).

Analītiķi prognozē, ka piedāvājuma gaitā GM varētu pārdot uzņēmuma akcijas 12 līdz 20 miljardu dolāru (6,6 līdz 10,9 miljardu latu) vērtībā.

Pagaidām ASV vēsturē lielākais akciju publiskais piedāvājums tika īstenots 2008.gadā, kad kredītkaršu kompānija "Visa" pārdeva savas akcijas par 19,7 miljardiem dolāru (10,1 miljarda latu).

Plānots, ka GM akciju publiskais piedāvājums notiks jau šogad un kompānijas akcijas tiks pārdotas Ņujorkas un Toronto fondu biržās.

GM pārstāvji gan neatklāj, cik daudz akciju uzņēmums plāno piedāvāt fondu biržās.

Šobrīd 61% GM akciju pieder ASV valdībai, kas tos ieguva pēc 50 miljardu dolāru (27,35 miljardu latu) palīdzības sniegšanas uzņēmumam.

Analītiķi lēš, ka ASV Valsts kase plāno pārdot aptuveni piekto daļu no kopumā 304 miljoniem tai piederošo GM akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu