Meža īpašnieki varēs pieteikties ES atbalstam mežsaimniecības infrastruktūras attīstībā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

No šā gada 6.jūlija līdz 4.augustam Lauku atbalsta dienests (LAD) sāks pieteikumu pieņemšanu pasākumam «Atbalsts ieguldījumiem lauksaimniecības un mežsaimniecības infrastruktūras attīstībā», kur vienam pretendentam kopējā attiecināmo izmaksu summa ir līdz 300 000 eiro, informēja Meža konsultāciju pakalpojumu centra pārstāvji.

Pasākuma mērķis ir uzlabot infrastruktūru, kas attiecas uz lauksaimniecības attīstību, meža ražības paaugstināšanu, audzes veselības un kokmateriālu kvalitātes uzlabošanu.

Atbalstāmā aktivitāte saistībā ar mežu - meliorācijas sistēmu pārbūve un atjaunošana, tostarp pārbūvētajam vai atjaunotajam meliorācijas objektam piegulošo ceļu pārbūve vai atjaunošana.

Atbalsta saņēmējs var būt lauku saimniecība, fiziska vai juridiska persona, kuras īpašumā ir mežs, pašvaldība, kā arī valsts nozīmes meliorācijas sistēmu apsaimniekotājs.

Atbalsta nosacījumi paredz, ka pārbūvējamai vai atjaunojamai meliorācijas sistēmai jābūt reģistrētai meliorācijas kadastrā, meliorācijas sistēmā būvdarbi veikti pirms vairāk nekā 15 gadiem, savukārt izrokamās grunts apjomam jābūt vismaz 30% no izbūvē izraktā darbu apjoma.

Atbalsta intensitāte - meliorācijas sistēmu pārbūve un atjaunošana - 60%, meliorācijas sistēmu pārbūve vai atjaunošana kopprojektos - 70%, videi draudzīgu meliorācijas sistēmu atjaunošana, ja tiek ierīkotas videi draudzīgas meliorācijas sistēmas - sedimentācijas baseins, mitrājs - 80%, pašvaldības nozīmes koplietošanas meliorācijas sistēmas - 90%, meliorācijas sistēmu atjaunošana valsts nozīmes sistēmās - 100%.

Projektu iesniegumus iesniedz LAD elektroniskās pieteikšanās sistēmā vai personīgi LAD reģionālajās lauksaimniecības pārvaldēs, vai LAD Centrālajā aparātā. Projekta iesniegumi, kas tiks saņemti pasta sūtījuma veidā, netiks pieņemti un reģistrēti.

Plašāka informācija LAD mājaslapā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu