Augustā pieprasījums pēc īres dzīvokļiem Rīgā ir palielinājies par 22%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Augustā pieprasījums pēc īres dzīvokļiem Rīgā ir palielinājies par 22%, norāda nekustamo īpašumu kompānijas «Balsts» valdes priekšsēdētājs Aigars Zariņš.

Lielākā interese ir par divu-trīs istabu kvalitatīvi izremontētiem dzīvokļiem, jauno projektu dzīvokļiem, kā arī vienistabas dzīvokļiem centrā, taču kvalitatīvu īpašumu piedāvājums ir ļoti ierobežots.

«Augustā vislielākais pieprasījums pēc īres dzīvokļiem novērots Dzirciemā - Rīgas Stradiņa universitātes apkaimē, taču šobrīd šajā mikrorajonā tiek piedāvāts tikai 1% no visa Rīgas kopējā īres dzīvokļu piedāvājuma. Ārvalstu studentu budžets dzīvokļu īrei parasti ir ap 250-300 eiro mēnesī, taču tā ietvaros pārsvarā neizdodas atrast vēlmēm atbilstošus dzīvokļus, jo tie tiek piedāvāti vidēji par 350 eiro mēnesī, neskaitot komunālos maksājumus. Augustā īres tirgus ir ļoti dinamisks, jo tipiska sērijveida divistabu dzīvokļa mikrorajonā, kas ir labā stāvoklī un par adekvātu maksu (ap 250-300 eiro mēnesī), realizācijas laiks ir divas trīs dienas,» komentē Zariņš.

Pirkšanas-pārdošanas darījumu skaits augustā, salīdzinot ar situāciju pērn, palielinājies par 4,33% un saglabā stabilu pieauguma tendenci. Augustā Rīgas sērijveida dzīvokļu vidējās pārdošanas cenas pieauga līdz 702 eiro par kvadrātmetru.

Augstākās sērijveida dzīvokļu cenas ir Teikas rajonā - 849 eiro par kvadrātmetru, bet viszemākās ir Bolderājā - 480 eiro par kvadrātmetru. Rīgas sērijveida dzīvokļu cenu kritums nav novērots, savukārt minimāls pieaugums 0,12-0,96% robežās novērojams lielākajā daļā Rīgas mikrorajonu un centrā.

Augustā turpināja samazināties kvalitatīvo biroju brīvo platību īpatsvars, informē Zariņš, piebilstot, ka tuvākajos gados plānota situācijas uzlabošanās - tiek attīstīti vairāki jauni un paplašināti esošie biroju centri.

Šobrīd biroju telpas Rīgas A klases kompleksos nomniekiem tiek piedāvātas par 10-15 eiro par kvadrātmetru mēnesī. Prestižākajās ēkās biroju noma sniedzas pāri 16-20 eiro par kvadrātmetru mēnesī. Tiem, kuri vēlas savu biroju izvietot B klases birojā, jāorientējas uz cenu pieci līdz desmit eiro par kvadrātmetru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu