«Tele2»: balss sarunu un mobilā interneta plūsmu disproporcija ar katru gadu palielinās

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Balss sarunu un mobilā interneta plūsmu disproporcija mobilajos sakaros ar katru gadu palielinās, intervijā aģentūrai BNS teica telekomunikāciju operatora «Tele2» valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs.

Viņš skaidroja, ka balss sarunu plūsma patlaban saglabājas salīdzinoši konstantā līmenī, taču mobilā interneta datu plūsma katru gadu pieaug vairākas reizes. «Mūsu tīklā jau 2012.gadā tika sasniegts vēsturisks lūzuma brīdis, kad datu jeb mobilā interneta plūsma pārsniedza balss sarunu plūsmu,» sacīja Vancovičs.

Tomēr viņš norādīja, tā kā patlaban tarifu plāni paredz gandrīz bezlimita sarunu apmēru, ir grūti balss sarunu plūsmu izmērīt naudas izteiksmē.

Pēc Vancoviča domām, balss sarunas nekur nepazudīs. «Tas bija un būs viens no vērtīgākajiem mobilo sakaru veidiem, kuru cilvēki novērtē. Vienlaikus, tas, ka tagad sarunas ir kļuvušas par bezlimita piedāvājumu, ir konkurences un tirgus attīstības nopelns. Es nedomāju, ka kāds gribētu atgriezties laikos, kad bija jāskaita minūtes, cik tu esi norunājis,» teica Vancovičs.

Viņš norādīja, ka telefons 60% lietotāju jau ir mazais dators kabatā, bet joprojām ir arī daudz klientu, kuri nelieto datu plūsmu. Vienlaikus mobilā interneta lietošana arvien palielinās, un visticamāk šis process turpināsies.

Vienlaikus Vancovičs pastāstīja, ka pašlaik mobilo sakaru tirgū tiek izstrādātas inovācijas, kuras būs vairāk redzamas pašai industrijai, nevis patērētājiem. «Šobrīd notiek vairāki procesi, kuri skar industrijas iekārtas. Viens no virzieniem, kurā virzās iekārtu ražotāji, ir virtualizācija. Tas nozīmē, ka teju ikvienai standarta datu apstrādes iekārtai, serverim, varēs ar programmatūru veidot mobilā tīkla funkcionalitāti, tādējādi panākot lielāku efektivitāti. Šis process ir pašā sākumā un ir grūti pateikt, cik tas būs ātrs,» skaidroja Vancovičs.

«Tele2» dibināts 1997.gadā un pilnībā pieder SIA «Tele2 Holdings», kas savukārt pieder Zviedrijā reģistrētajam uzņēmumam «Tele2 Sverige Aktiebolag». Uzņēmuma apgrozījums 2015.gadā bija 103,693 miljoni eiro, bet peļņa - 15,182 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu