Gatavojoties sezonas sākumam, LDz vadība tikusies ar graudkopības nozares pārstāvjiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lai pārrunātu aktuālos sadarbības jautājumus pirms graudu pārvadājumu sezonas sākuma, AS «Latvijas dzelzceļš» (LDz) prezidents Edvīns Bērziņš un SIA «LDz loģistika» valdes priekšsēdētājs Verners Lūsis šodien tikās ar graudkopības nozares pārstāvjiem.

LDz vadība tikās ar lielākajām kooperatīvajām sabiedrībām «Latraps» un «VAKS», kā arī individuāliem nozares uzņēmumiem.

Bērziņš apliecināja, ka pēdējo divu gadu laikā sadarbība ar graudu ražotājiem ir būtiski paplašinājusies un LDz graudu pārvadāšanas sezonā primāri sadarbojas ar Latvijas uzņēmējiem. LDz nekoncentrējas tikai uz lielajiem graudu ražotājiem - būtisks ir ikviens uzņēmējs, arī mazākie tirgus dalībnieki.

Lai sadarbība būtu iespējami efektīvāka, Bērziņš aicināja graudkopjus operatīvi sniegt visu informāciju par gaidāmajiem graudu apmēriem, lai LDz varētu plānot nepieciešamo vagonu skaitu un infrastruktūras noslogojumu. Savukārt, lai būtiski atvieglotu sadarbības administratīvo pusi, uzņēmēji aicināti izmantot «LDz loģistikas» piedāvātos «vienas pieturas» aģentūras pakalpojumus, kā arī LDz piedāvāto elektronisko dokumentu apriti, kas ļauj samazināt uzņēmumu administratīvās izmaksas un laika patēriņu.

Lūsis aicināja graudu ražotājus pētīt arī Ķīnas tirgu kravu realizācijai, kur, ņemot vērā tirgus apmēru, iespējama konkurētspējīga cena.

Ņemot vērā, ka pagājušajā gadā bija viena no sliktākajām graudu ražām pēdējo gadu laikā, pašreizējās lauksaimnieku prognozes liecina, ka šogad ražas rādītāji uzlabosies.

Pagājušajā gadā pa LDz infrastruktūru kopumā pārvadāti 1,67 miljoni tonnu graudu, lielākais pārvadājumu apmērs bija augustā un septembrī, kad pārvadāti vairāk nekā 0,5 miljoni tonnu graudu. Aptuveni tikpat graudu pa dzelzceļu pārvadāts šogad piecos mēnešos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu