«Eurostat»: Latvijā aprīlī bijis lielākais rūpnieciskās ražošanas kāpums ES

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijā šogad aprīlī salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pērn bija lielākais rūpnieciskās ražošanas pieaugums Eiropas Savienībā (ES), liecina trešdien publiskotie ES statistikas pārvaldes «Eurostat» dati, kas apkopoti par 25 ES dalībvalstīm.

Latvijā rūpnieciskās ražošanas izlaide aprīlī bija par 9,6% lielāka nekā šajā mēnesī 2016.gadā. No ES dalībvalstīm, par kurām ir pieejami dati, nedaudz mazāks kā Latvijā rūpnieciskās ražošanas pieaugums bijis Igaunijā (+9,5%), kurai seko Slovēnija (+7,8%). Lietuvā aprīlī rūpniecības izlaide bija par 4% lielāka nekā pirms gada.

Kopumā rūpnieciskās ražošanas kāpums gada izteiksmē reģistrēts 18 ES dalībvalstīs, par kurām ir pieejami dati, bet kritums bijis septiņās valstīs: Luksemburgā (-3,3%), Slovākijā (-3,2%), Nīderlandē (-1,2%), Īrijā (-0,8%), Portugālē (-0,7%), kā arī Horvātijā un Lielbritānijā (abās valstīs -0,6%).

Mēneša izteiksmē rūpniecības produkcijas izlaides pieaugums aprīlī reģistrēts astoņās ES dalībvalstīs, par kurām pieejami dati, bet 17 valstīs fiksēts samazinājums. Lielākais rūpniecības izlaides kāpums salīdzinājumā ar šā gada martu reģistrēts Īrijā (+7,7%), Maltā (+2,9%) un Portugālē (+2%).

Savukārt viskrasāko kritumu aprīlī mēneša izteiksmē piedzīvoja rūpniecības izlaide Slovākijā (-10,9%), Luksemburgā (-3,1%) un Grieķijā (-2,9%). Lietuvā aprīlī rūpniecības izlaide bija par 0,6% mazāka nekā martā, Latvijā tā sarukusi par 0,2%, bet Igaunijā - par 0,1%.

Gan ES, gan eirozonas dalībvalstīs kopumā aprīlī salīdzinājumā ar šo pašu mēnesi 2016.gadā rūpniecības produkcijas izlaide palielinājās par 1,4%. Mēneša izteiksmē rūpnieciskā ražošana ES pieauga par 0,2%, bet eirozonā - par 0,5%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu