«Arco Real Estate»: Pērn 11 mēnešos sērijveida dzīvokļu cenas augušas par 8,8%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pagājušā gada decembrī Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu cenas palielinājās par 0,7%, bet kopš 2017.gada sākuma sērijveida dzīvokļu cenas kopumā 11 mēnešos palielinājās par 8,8%, teikts nekustamo īpašumu kompānijas «Arco Real Estate» sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.

Decembrī sērijveida dzīvokļu vidējā cena pieauga līdz 767 eiro par kvadrātmetru. Cenas vidēji bija par 52,6% zemākas nekā 2007.gada 1.jūlijā, kad neremontēta sērijveida dzīvokļa vidējā cena bija sasniegusi visu laiku augstāko atzīmi - 1620 eiro par kvadrātmetru. Pagājušā gada decembrī sērijveida dzīvokļu cenas, salīdzinot ar 2016.gada sākumu, bija augstākas par 17,1%.

Rīgas lielākajos mikrorajonos dzīvokļu cenas pieauga arī gada beigās, teikts pārskatā. Pārsvarā visos Rīgas lielākajos mikrorajonos notika minimālas cenu svārstības, tajā skaitā Zolitūdē, kur cenu pieaugums mēneša laikā bija visaugstākais, proti, 1,7% apmērā. Līdz ar to dzīvokļu cenas Zolitūdē jau atkal bija otras augstākās starp Rīgas mikrorajoniem.

Dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējās cenas lielākais pieaugums Rīgas mikrorajonos kopš 2017.gada sākuma novērots Bolderājā - par 13%. Arī citos Rīgas lielākajos mikrorajonos cenas pērn palielinājās. Vislēnāk dzīvokļu cenas kopš pagājušā gada sākuma pieauga Teikā (par 4,9%).

Pagājušā gada decembrī sērijveida mājokļu cenas, vērtējot pēc istabu skaita, pieauga vienas līdz četru istabu dzīvokļiem. Viena kvadrātmetra vidējā cena pieauga vienistabas (par 0,4%), divistabu (par 0,9%), trīsistabu (par 0,7%) un četristabu (par 0,4%) dzīvokļiem.

Decembrī gandrīz visu Rīgas lielāko mikrorajonu sērijveida dzīvokļu cenās bija vērojamas nelielas pozitīvas izmaiņas. Mikrorajonos cenas lielākoties palielinājās par 0,2-1,7%. Lielākais cenu pieaugums konstatēts Zolitūdē, kur dzīvokļu cenas mēneša laikā pieauga par 1,7%. Savukārt cenu izmaiņas vispār netika novērotas Vecmīlgrāvī, kur tās saglabājās iepriekšējā mēneša līmenī.

Sērijveida dzīvokļu augstākās cenas 2017.gada decembrī saglabājās Teikā, kur viena kvadrātmetra vidējā cena pakāpās 907 eiro par kvadrātmetru pozīcijā. Zemākā viena kvadrātmetra vidējā cena decembrī saglabājās Bolderājā, kur tā palielinājās līdz 549 eiro par kvadrātmetru.

Decembrī visdārgākie dzīvokļi saglabājās 119.sērijas un 104.sērijas mājās, kurās cenas divistabu dzīvokļiem apmierinošā stāvoklī bija robežās no 45 000 eiro līdz 50 000 eiro atkarībā no atrašanās vietas. Savukārt vislētākās bija lietuviešu projekta mājas, kur divistabu dzīvokļu cenu amplitūda bija no 25 000 eiro līdz 40 000 eiro, un Hruščova laika mājas, kurās cenas divistabu dzīvokļiem bija robežās no 24 000 eiro līdz 38 000 eiro atkarībā no mikrorajona.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu