Apdrošinātāja «If» peļņa Baltijā pērn sasniegusi € 15,4 miljonus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Apdrošināšanas sabiedrības «If P&C Insurance» («If») Igaunijā un tās filiāļu Latvijā un Lietuvā peļņa pagājušajā gadā bija 15,4 miljoni eiro, kas ir par apmēram 13% vairāk nekā 2016.gadā, pavētīja kompānijā.

Apdrošināšanas sabiedrības bruto prēmijās Baltijas tirgū 2017.gadā parakstījušas 138,8 miljonus eiro, kas ir pieaugums par astoņiem miljoniem eiro jeb 6% salīdzinājumā ar 2016.gadu, kad kompānija bruto prēmijās Baltijas valstīs parakstīja 130,8 miljonus eiro.

Tostarp «If» Latvijas filiāles bruto parakstīto prēmiju apmērs pērn pieaudzis par apmēram 2% - pagājušajā gadā filiāle bruto prēmijās parakstījusi 27,2 miljonus eiro pretstatā 26,6 miljoniem eiro gadu iepriekš.

«If» kombinētais rādītājs Baltijā pagājušajā gadā bija 89,3% (gadu iepriekš - 90,1%), savukārt uzņēmuma zaudējumu rādītājs 2017.gadā bija 63,7% (64%), bet izdevumu rādītājs 25,6% (26,1%).

«Baltijas valstīs esam noslēguši kārtējo veiksmīgo darbības gadu. Gada sākums gan nebija viegls, jo saskārāmies ar grūtībām savlaicīgi reaģēt uz pieaugošajām atlīdzību izmaksām, īpaši auto apdrošināšanā, kas neļāva sasniegt straujāku izaugsmi. Jau vēlāk pavasarī situācija normalizējās, tomēr jāatzīst, ka obligātās civiltiesiskās apdrošināšanas segmentā visos trijos Baltijas valstu tirgos mēs neesam sasnieguši vajadzīgos rentabilitātes rādītājus. Neraugoties uz pieticīgajiem izaugsmes radītājiem, tomēr esam lepni par nepārtrauktu produktivitātes uzlabošanos gadu no gada,» sacīja «If» valdes priekšsēdētājs un Baltijas biznesa segmenta vadītājs Andris Morozovs.

2016.gadā «If» Baltijas valstīs strādāja ar peļņu 13,6 miljonu eiro apmērā.

«If» pieder skandināvu risku apdrošināšanas grupai «If P&C Insurance Holding Ltd», kuras īpašnieks ir «Sampo Plc».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu