«Origo» paplašināšanai bankas piešķīrušas € 34 miljonu aizdevumu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Toms Koklītis/LETA

«SEB banka» un «Danske Bank» filiāle Latvijā piešķīrušas kopumā 34 miljonu eiro ilgtermiņa aizdevumu «Linstow» grupai tirdzniecības centra «Origo», Rīgā paplašināšanai, pavēstīja banku pārstāvji.

Aizdevumu bankas izsniegušas vienādās daļās.

Banku pārstāvji informēja, ka aizdevums paredzēts tirdzniecības centra «Origo» paplašināšanai, veidojot modernu multifunkcionālo centru, kas pilnvērtīgi iekļausies arī dzelzceļa līnijas «Rail Baltica» satiksmes mezglā. Projektā plānots pārbūvēt esošās tirdzniecības centra «Origo» telpas un vietā, kur iepriekš atradās pasta centrāle uzbūvēt jaunu korpusu, sešos stāvos iekārtojot gan tirdzniecības telpas, gan telpas birojiem un restorāniem, kā arī pazemes autostāvvietas. Jaunās ēkas būvniecības darbi ir sākušies, un tos plānots pabeigt līdz 2019.gada oktobrim.

««Origo» tirdzniecības centra paplašināšana un «Origo One» biznesa centra izveide ir nozīmīgs solis uzņēmumam «Linstow», bet ne tikai mums. Ieguldot 70 miljonus eiro, mēs Latvijā veidosim jaunu tendenci nozarē, apvienojot tirdzniecību, biznesu, ēdināšanu, veselību un transportu zem viena jumta, apliecinot, ka Rīga ir kosmopolītiska pilsēta gluži tāpat kā lielākās Eiropas galvaspilsētas. Projekts tiek attīstīts atbilstoši globālai tendencei, nodrošinot tirdzniecību un uzņēmējdarbību blakus transporta mezgliem, kas cilvēkiem nodrošina maksimālas ērtības. Jaunais multimodālā transporta mezgls, kas tiks realizēts atbilstoši «Rail Baltica» projektam, radīs jaunas iespējas uzņēmumiem stacijas teritorijā un ap to, kā arī stimulēs pilsētas attīstību,» sacīja «Linstow Center Management» valdes priekšsēdētājs Frode Gronvolds.

«SEB bankas» valdes loceklis Ints Krasts norādīja, ka attiecīgais projekts ir tālredzīga investīcija nākotnē, kas ļaus «Origo» pilvērtīgi izmantot «Rail Baltica» sniegto potenciālu. «Jau šobrīd spēcīga priekšrocība «Origo» konkurētspējai ir tā atrašanās vieta un savienojums ar Rīgas dzelzceļa staciju, kas nodrošina lielu cilvēku plūsmu. Pēc «Rail Baltica» projekta īstenošanas būtiski pieaugs arī «Origo» iespējas,» viņš sacīja.

Savukārt «Danske Bank» filiāles Latvijā vadītājs Raivis Kakānis atzīmēja, ka, pateicoties «Linstow» projektam, Rīgas dzelzceļa stacijas apkaime iegūs pievilcīgākus vaibstus un uzlabotu infrastruktūru.

2016.gadā «SEB banka» un «Danske Bank» filiāle Latvijā izsniedza «Linstow» grupai 76 miljonu eiro kredītu tirdzniecības centru «Origo» un «Galerija Centrs» saistību refinansēšanai.

«Linstow Center Management» Latvijā pārvalda piecus tirdzniecības centrus - «Alfa», «Origo», «Galerija Centrs», «Mols» un «Dole». Kopējā kompānijas apsaimniekoto tirdzniecības centru platība Latvijā pārsniedz 230 000 kvadrātmetru, bet Baltijā - 329 000 kvadrātmetru. «Linstow» ir viena no vadošajām Norvēģijas nekustamo īpašumu kompānijām, kas darbojas gan Norvēģijā, gan Baltijas valstīs.

Pēc aktīvu apmēra «SEB banka» 2017.gada beigās bija trešā lielākā, bet «Danske Bank» filiāle Latvijā - devītā lielākā banka Latvijā, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu