«Ryanair» šomēnes gaidāmi jauni streiki, kas ietekmēs tūkstošiem pasažieru

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Šomēnes Īrijā gaidāmi aviosabiedrības «Ryanair» pilotu streiki. Pirmais streiks tika aizvadīts 12.jūlijā, bet šomēnes tiek plānoti vēl divi 24 stundas ilgi pilotu streiki, kas ietekmēs tūkstošiem pasažieru, vēsta «RTE.ie».

Nākamie streiki gaidāmi piektdien, 20.jūlijā, un otrdien, 24.jūlijā. Savukārt 25. un 26. jūlijā gatavojas streikot lidojumu apkalpe Spānijā, Portugālē, Itālijā un Beļģijā, pieprasot mainīt līgumu nosacījumus uz darbiniekiem labvēlīgākiem.

Portāls «The Independent» lēš, ka divi gaidāmie pilotu streiki varētu ietekmēt līdz pat 10 000 cilvēku ceļojumu plānus. Gaidāms, ka «Ryanair» varētu nākties atcelt 60 reisus.

Pagājušās nedēļas streiks skāra tikai lidojumus Lielbritānijā. Nav zināms, vai nākamie streiki skars ceļotājus citviet Eiropā.

Pagājušonedēļ streikoja apmēram ceturtā daļa no Īrijā bāzētajiem «Ryanair» pilotiem. Dienu iepriekš notika pārrunas ar uzņēmuma vadību, kurās neizdevās panākt vienošanos.

«Ryanair» pārstāvis Edijs Vilsons iekšējā ziņojumā visiem Īrijā bāzētajiem aviosabiedrības pilotiem sacīja, ka septiņas stundas ilgās pārrunas esot bijušas konstruktīvas, taču ne pie kāda kopsaucēja tajās nevarēja nonākt. Abas puses sacījušas, ka ir gatavas jaunām sarunām, lai atrisinātu domstarpības.

Pilotu mērķis ir «panākt vienošanos un pārtraukt streiku, nevis radīt apgrūtinājumus sabiedrībai», norādīja arodbiedrības «Forsa» pārstāve.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu