Kāps piena cenas (38)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Drīzumā gaidāms piena cenu kāpums. "DnB Nord bankas" ekonomikas eksperts Pēteris Strautiņš portālam TVNET norādīja, ka piena cenu kritums patlaban apstājies un, visticamāk, "tas ir jaunas tendences sākums".

Viņš sacīja, ka piena cenas palielināsies, jo pasaulē pieaug pieprasījums pēc piena produktiem, piemēram, piena pulvera un siera.

Strautiņš atzīmēja, ka piena cenu kritums bija viens no izteiktākajiem līdz šim un patērētāji to labi pamanīja. "Tagad cenu kritums šai jomā ir izsmelts," viņš teica un atzina, ka kāpumu, protams, negatīvi vērtēs patērētāji, taču tas būs labi Latvijas ekonomikai kopumā.

Arī zemkopības ministrs Jānis Dūklavs pagājušā gada nogalē pauda optimismu par šo gadu lauksaimniecībā un atzina, ka piena nozarē situācija uzlabojas.

"Ja piena iepirkuma cena ir 20 santīmu par litru, un, kā man teica vairāki lielo un ne tik lielo fermu īpašnieki, ar šādu piena cenu jau var izdzīvot, un ja nav lielu kredītsaistību - tad arī var sākt runāt par peļņu," akcentē Dūklavs. Vidējā augstākās kvalitātes piena iepirkuma cena gan esot aptuveni 18 santīmu par litru.

Komentāri (38)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu